Nuo 2015-ųjų pradžios į Graikiją atvyko per milijonas migrantų

Daugiau negu milijonas migrantų ir

Nuo šių metų pradžios jau per 140 tūkst. žmonių atvyko iš Turkijos į Graikiją, todėl per pastaruosius 15 mėnesių į šalį sausuma ir jūra atvykusių migrantų skaičius perkopė milijoną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Nuo šių metų pradžios jau per 140 tūkst. žmonių atvyko iš Turkijos į Graikiją, todėl per pastaruosius 15 mėnesių į šalį sausuma ir jūra atvykusių migrantų skaičius perkopė milijoną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-03-17 09:29, atnaujinta 2017-06-01 12:00

„Daugiau negu milijonas žmonių, daugiausiai pabėgėlių iš Sirijos, Irako ir Afganistano, atvyko į Graikiją nuo 2015-ųjų pradžios“, – sakoma JT aukštojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro (UNHCR) pranešime.

Nuo šių metų pradžios jau per 140 tūkst. žmonių atvyko iš Turkijos į Graikiją, todėl per pastaruosius 15 mėnesių į šalį sausuma ir jūra atvykusių migrantų skaičius perkopė milijoną, pridūrė agentūra.

Ši „gairė – primygtinas priminimas, kad reikia labiau koordinuoto požiūrio, valdant atvykėlių srautą ir apsaugant žmones, kurie bėga nuo karo ir persekiojimo“, – rašo UNHCR.

Žiaurus karas Sirijoje, kuris šią savaitę įžengė į šeštuosius metus, yra svarbiausias veiksnys, skatinantis nuolatinį žmonių, mėginančių patekti į Europą, antplūdį ir sukėlęs didžiausią migrantų krizę šiame žemyne nuo Antrojo pasaulinio karo.

Jau per 270 tūkst. žmonių žuvo per tą konfliktą; beveik 5 mln. tapo pabėgėliais, o dar beveik 7 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus, bet liko Sirijoje.

Pabrėždamas besivystančią tragediją, UNHCR nurodė, kad moterys ir vaikai dabar sudaro beveik 60 proc. žmonių, kurie atvyksta į Graikiją pavojingu keliu per jūrą. Pernai birželį jie sudarė mažiau negu 30 procentų.

Šiemet žuvo arba dingo jau 448 žmonės, mėginę perplaukti pavojingą Viduržemio jūrą ir pasiekti Europą, o per 2015 metus žuvo iš viso bent 3 771 žmogus, rodo UNHCR duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.