Turkija pernai deportavo vieną Briuselio oro uosto sprogdintoją

Turkija trečiadienį pareiškė,

Belgijos konsulinės tarnybos buvo oficialiai informuotos apie I.El Bakraoui deportaciją pernai liepos 14-ąją.<br>AP nuotr.
Belgijos konsulinės tarnybos buvo oficialiai informuotos apie I.El Bakraoui deportaciją pernai liepos 14-ąją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Mar 24, 2016, 10:55 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:00 PM

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad Turkijos pareigūnai būsimąjį Briuselio atakų dalyvį sulaikė pernai birželį Gaziantepo mieste, netoli sienos su Sirija, o vėliau deportavo tą „užsienietį teroristą kovotoją“ į Nyderlandus – jo paties prašymu.

Vienas Turkijos pareigūnas patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad tas asmuo buvo 30-metis Ibrahimas El Bakraoui, Belgijos pilietis, kuris tapo vienu iš dviejų mirtininkų, antradienį susisprogdinusių Belgijos oro uoste.

Belgijos teisingumo ministras Koenas Geensas sakė žinojęs, kad tas vyras buvo išsiųstas iš Turkijos į Nyderlandus, bet neigė, kad jis buvo įvardytas kaip potencialus teroristas.

R.T.Erdoganas savo ruožtu kritikavo Belgijos tarnybas, nesugebėjusias patvirtinti to asmens ryšių su terorizmu, „nepaisant mūsų perspėjimų“, kai jis buvo deportuotas.

Pasak prezidento, Belgijos konsulinės tarnybos buvo oficialiai informuotos apie I.El Bakraoui deportaciją pernai liepos 14-ąją. R.T.Erdoganas pridūrė, kad tas vyras vėliau buvo paleistas Belgijos tarnybų, bet nenurodė, kada tai įvyko.

„Nepaisant mūsų perspėjimų, kad tas asmuo yra užsienietis teroristas kovotojas, Belgijos tarnybos negalėjo nustatyti ryšio su terorizmu“, – Turkijos vadovas sakė žurnalistams Ankaroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.