Brazilijos prezidentės Rousseff koalicijai gresia žlugimas

Brazilijos didžiausia partija atrodo nusiteikusi antradienį pasitraukti iš kairiųjų pažiūrų

Braziliją toliau krečia politiniai skandalai.<br>AP nuotr.
Braziliją toliau krečia politiniai skandalai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2016, 2:22 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:18 AM

Didžiausia partija PMDB antradienį spręs, ar trauksis iš D.Rousseff vyriausybės, bet jos pagrindiniai veikėjai užsiminė, kad šios skyrybos beveik neišvengiamos.

„Tai bus išeinamasis susitikimas, atsisveikinimas su vyriausybe. Apskaičiavome, kad daugiau negu 80 proc. (frakcijos narių) balsuos už pasitraukimą, – sakė PMDB deputatas Osmaras Terra. – Nuvirto kelios domino kaladėlės, o kelio atgal nėra. Vyriausybė tebesistengia ir siūlo darbą, bet niekada ja nebetiki.“

D.Rousseff, kovojanti su šalį apėmusia recesija, skandalais, protestais ir stiprėjančiomis pastangomis ją atstatydinti, pirmadienį susitiko su PMDB deleguotais ministrais, mėgindama įtikinti juos pasilikti.

Tačiau partijos lyderio Michelio Temero, kuris taip pat užima viceprezidento postą ir perimtų D.Rousseff įgaliojimus, jeigu prezidentė būtų atstatydinta, atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad vienintelis dar neišspręstas klausimas – iki kurio termino kabineto nariai turėtų pasitraukti iš partijos, jeigu jie panorės išsaugoti savo postus vyriausybėje.

„Jie turėtų laiko iki balandžio 12-osios, o tuomet bet kuris PMDB narys, turintis darbą administracijoje, būtų pašalintas“, – aiškino jis.

PMDB šiuo metu turi septynis ministrus ir 69 deputatus 513 vietų Kongreso žemuosiuose rūmuose, kur D.Rousseff stengiasi užsitikrinti trečdalio įstatymų palaikymą, kad galėtų užblokuoti savo apkaltą.

D.Rousseff stovykla baiminasi, kad kiti koalicijos partneriai gali pasekti PMDB pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.