D. Trumpo protestas: kitų kandidatų nepalaikys

JAV prezidento posto

JAV prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas antradienį atsisakė palaikyti bet kurį kitą Respublikonų partijos kandidatą, jeigu pats juo netaps.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
JAV prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas antradienį atsisakė palaikyti bet kurį kitą Respublikonų partijos kandidatą, jeigu pats juo netaps.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-30 12:37, atnaujinta 2017-05-31 03:55

Per interviu televizijai CNN partijos favoritas buvo paklaustas, ar palaikytų kitą respublikonų kandidatą į Baltuosius rūmus, kad ir kas juo taptų.

„Ne, dabar to nebedaryčiau, – pareiškė D.Trumpas. – Ne, turėtume pamatyti, kas juo taps.“

„Su manimi buvo elgiamasi labai nesąžiningai. Daugiausiai iš RNK (Respublikonų nacionalinio komiteto), Respublikonų partijos, isteblišmento pusės, – aiškino jis. – Turėčiau pamatyti, kas taps (kandidatu). Neketinu niekam kenkti. Aš myliu Respublikonų partiją.“

Vis dėlto D.Trumpas tikino, kad galiausiai pats taps partijos kandidatu ir kad jam nebūtų reikalingas pagrindinio varžovo – Teksaso senatoriaus Tedo Cruzo – palaikymas.

T.Cruzas pastaruoju metu vengė tiesiai atsakyti, ar palaikytų D.Trumpą, jeigu pats nebūtų deleguotas partijos varžytis visuotiniuose prezidento rinkimuose ateinantį lapkritį.

Abiejų pretendentų santykiai smarkiai pašlijo po pastarąją savaitę vykusio apsikeitimo kandžiomis replikomis. Ši priešprieša peraugo į itin asmenišką lygmenį, kai „Twitter“ buvo sugretintos jų žmonų nuotraukos: D.Trumpo sutuoktinės Melanios , karjerą baigusios manekenės, ir iš pažiūros ne itin neišvaizdžios T.Cruzo žmonos Heidi.

Respublikonų pirminių rinkimų kampanija rugpjūtį prasidėjo su trenksmu, kai D.Trumpas nesutiko palaikyti bet kurio partijos išrinkto kandidato ir neatmetė galimybės kandidatuoti nepriklausomai.

Vis dėlto rugsėjį D.Trumpas sutiko suteikti tam tikrus įsipareigojimus Respublikonų partijai. Tačiau vasarį jis vėl pareiškė, kad jokie ankstesni susitarimai negalioja, nes partija su juo nesąžiningai elgėsi.

Per debatus kovo 3 dieną milijardierius nekilnojamojo turto magnatas vėl pakeitė nuomonę ir pažadėjo laikytis savo pasižadėjimo partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.