JAV dėl neblaivaus piloto atšauktas lėktuvo skrydis

Dėl neblaivaus antrojo piloto

Policijos duomenimis, 50-mečio kraujyje nustatyta 0,8 promilės alkoholio – tai daugiau nei dvigubai didesnė pilotams leidžiama norma.<br>AP nuotr.
Policijos duomenimis, 50-mečio kraujyje nustatyta 0,8 promilės alkoholio – tai daugiau nei dvigubai didesnė pilotams leidžiama norma.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:41 AM

Policijos duomenimis, 50-mečio kraujyje nustatyta 0,8 promilės alkoholio – tai daugiau nei dvigubai didesnė pilotams leidžiama norma, praneša agentūra AP.

Vyras buvo išvesdintas iš pilotų kabinos, kai sėdėjo skersai sėdynės ir teigė, kad ji jam kelia problemų. Incidentas įvyko savaitgalį.

Pradžioje antrasis pilotas neigė vartojęs alkoholį, tačiau vėliau prisipažino išvakarėse kilnojęs taurelę. Dabar jam teks atsakyti dėl lėktuvo valdymo neblaiviam.

Šis incidentas kelia klausimą, ar 50-metis neturėjo būti sustabdytas dar prieš patekdamas į pilotų kabiną. Apie antrojo piloto būklę pranešė oro uosto saugumo darbuotojas. Saugumo kontrolės metu esą nuo jo sklido alkoholio kvapas, jis svirduliavo.

Oro bendrovės „American Airlines“ atstovas pareiškė, kad saugumas įmonei yra aukščiausias prioritetas. Jis atsiprašė keleivių dėl sužlugdytų kelionės planų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.