D. Trumpas storžievio patarėjo neišsižada

Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovas sulaukė kaltinimų dėl užpuolimo, bet Respublikonų partijos kandidatu JAV prezidento rinkimuose siekiantis tapti milijardierius jo neketina išsižadėti.

D.Trumpas gina rinkimų kampanijos vadovą C.Lewandowskį (nuotr. kairėje).<br>AP nuotr.
D.Trumpas gina rinkimų kampanijos vadovą C.Lewandowskį (nuotr. kairėje).<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 31, 2016, 8:29 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:23 AM

Politiko kampanijai vadovaujantis Corey Lewandowskis antradienį beveik po mėnesį trukusios kovos pats pasidavė Džupiterio policijai. Tačiau patarėjas tikina esąs nekaltas dėl žurnalistės užpuolimo.

Iš pradžių D.Trumpo pavaldinys aršiai neigė, kad kada nors iš viso lietė ar net matė konservatyviam tinklalapiui „Breitbart“ rašančią Michelle Fields.

Bet šią savaitę Džupiterio policijos paviešintame vaizdo įraše užfiksuota, kaip C.Lewandowskis viešbutyje vykusiame D.Trumpo kampanijos renginyje šiurkščiai griebia žurnalistę už rankos ir patraukia nuo verslo magnato.

Dabar pats milijardierius puolė ginti savo pavaldinio.

„Tai labai liūdna diena mūsų šaliai, jei žmogų galima apšmeižti dėl tokios istorijos, – antradienį aiškino D.Trumpas. – Be to, iš kur ant žurnalistės rankų atsirado mėlynės? Jei jis būtų suspaudęs jos ranką, ji būtų klykusi. Kaip sužinoti, ar mėlynių ji neturėjo ir anksčiau?“

Tačiau policijos ataskaita abejonių nepaliko: „C.Lewandowskis griebė kairiąją M.Fields ranką, privertė ją apsisukti ir atsitraukti.“

Tyrėjai patvirtino ir tai, kad žurnalistės sužeidimai yra būdingi tokiam sugriebimui ranka.

„D.Trumpas išgirdo mano klausimą, tačiau prieš jam atsakant mane kažkas čiupo už rankos ir timptelėjo atgal. Vos nenugriuvau, bet išsilaikiau ant kojų. Buvau labai sukrėsta“, – po incidento rašė M.Fields.

Kol į viešumą nebuvo išlindęs Floridos valstijoje užfiksuotas vaizdo įrašas, D.Trumpo komanda ne tiktai neigė kampanijos vadovo kaltę, bet ir puolė pačią M.Fields.

C.Lewandowskis „Breitbart“ darbuotoją išvadino „pamišėle“ ir tikino jos niekuomet nepuolęs. Vėliau patarėjas kaltino M.Fields tuo, kad ji esą savo pareiškimais siekia dėmesio, ir tvirtino, jog jo elgesį matę liudininkai supainiojo jį su kitu žmogumi.

Neatsiliko ir pats D.Trumpas. Antradienį jis Viskonsino valstijoje susirinkusių rėmėjų paprašė įvertinti, ar vaizdo įraše matomas užpuolimas tikrai įvyko.

„Ji melagė! Mačiau vaizdo įrašą dideliame ekrane ir ten nieko nebuvo!“ – amerikeičiai riksmais palydėjo respublikonų rinkimuose kol kas pirmaujančio D.Trumpo klausimą.

„Negaliu atleisti šio žmogaus. Jis turi gražią žmoną ir vaikų, tad negaliu sugadinti jam gyvenimo“, – patarėją teisino milijardierius.

Be to, D.Trumpo atstovė spaudai Katrina Pierson CNN patvirtino, kad miljardierius net ir nuteisto kampanijos vadovo paslaugų neatsisakys.

C.Lewandowskis teisme turėtų pasirodyti gegužės 4-ąją – dieną prieš Indianos valstijoje vyksiančius pirminius respublikonų rinkimus. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024