Džordžijoje įvykdyta egzekucija nuteistam žudikui

Džordžijos valstijoje

K.Fultsui suleista mirtina injekcija.<br>AP nuotr. iš archyvo
K.Fultsui suleista mirtina injekcija.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 13, 2016, 10:09 AM, atnaujinta May 29, 2017, 3:35 AM

Mirtina injekcija buvo sušvirkšta Kennethui Fultsui, kurio mirtis konstatuota 19 val. 37 min. vietos (trečiadienį 2 val. 37 min. Lietuvos) laiku, nurodė Džordžijos pataisos departamentas.

„Fultsas priėmė paskutinę maldą ir atsisakė tarti paskutinį žodį“, – sakoma pranešime.

Keliomis valandomis anksčiau JAV Aukščiausiasis Teismas atmetė prašymą suteikti malonę, patvirtindamas Džordžijos valstijos malonės ir pirmalaikio paleidimo tarybos neigiamą sprendimą.

K.Fultsas buvo nuteistas mirti po to, kai padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 1996 metų sausio 30-ąją įvykusio incidento, per kurį jis nužudė 19-metę Cathy Bounds penkiais šūviais į pakaušį.

Tačiau praėjus keleriems metams vienas tyrėjas, palaikęs ryšį su kaltinamojo advokatais, apklausė vieną iš bylos prisiekusiųjų – 79 metų Thomas Buffingtoną – kuris kalbėdamas apie K.Fultsas išsakė rasinių įžeidimų.

„Kai jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, žinojau, kad balsuosiu už mirties bausmę, nes būtent šito tas negras nusipelnė“, – J.Buffingtonas, kuris dabar jau yra miręs, sakė teisininkui po to, kai buvo davęs priesaiką.

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ iki pat galo kovojo, kad K.Fultso egzekucija būtų atidėta, o jo advokatai tvirtino, kad šio vyro intelekto koeficientas vaikystėje buvo mažesnis negu įprasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.