Pedofilams karą paskelbę paaugliai mirtinai subadė nekaltą vyrą

Paauglių gauja manė vykdžiusi žiaurų teisingumą, kai nužudė pedofilu laikomą vyrą, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo visiškai nekaltas. 42-metis sunkvežimio vairuotojas Darrenas Kelly buvo mirtinai subadytas praėjusių metų spalį, netoli savo namų Pitsyje, Esekse, skelbia „The Independent“.

Penkiolikametė mergina įtikino tris kitus paauglius, kad 42-metis sunkvežimio vairuotojas D.Kelly buvo pedofilas, dėl to nekaltas vyras buvo žiauriai nužudytas.<br>„Facebook“ nuotr.
Penkiolikametė mergina įtikino tris kitus paauglius, kad 42-metis sunkvežimio vairuotojas D.Kelly buvo pedofilas, dėl to nekaltas vyras buvo žiauriai nužudytas.<br>„Facebook“ nuotr.
Nebuvo jokių įrodymų, kurie leistų manyti, kad D.Kelly domėjosi nepilnametėmis mergaitėmis.<br>„Facebook“ nuotr.
Nebuvo jokių įrodymų, kurie leistų manyti, kad D.Kelly domėjosi nepilnametėmis mergaitėmis.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-04-13 18:49, atnaujinta 2017-05-29 01:24

Penkiolikametė mergina iš Jungtinės Karalystės įtikino grupę paauglių patiems imti vykdyti „teisėsaugos“ darbą ir nužudyti sunkvežimio vairuotoją, kuris buvo klaidingai palaikytas vaikų tvirkintoju.

Prokurorai patvirtino, kad nebuvo jokių įrodymų, jog D.Kelly buvo pedofilas. Priešingai, detektyvai aptiko vairuotojo pašnekesius internete, kurie leido suprasti, kad jis ieškojo vyresnės, mažiausiai 45 metų partnerės.

Keturi žmonės, įskaitant penkiolikametę merginą, stojo priešais Čelmsfordo karališkąjį teismą. Paauglė kaltinama kruvino išpuolio inicijavimu, tačiau ji – kaip ir visi kiti jaunuoliai – savo kaltę neigia.

Prokuroras Crispinas Aylettas teismo salėje tvirtino, kad jaunoji mergina buvo pradėjusi „asmeninę kampaniją“ prieš pedofilus.

Paauglė taip pat ankščiau buvo susitarusi susitikti su dviem internete sutiktais vyrais, nes vylėsi, kad šie bus suimti dėl tariamo vaikų tvirkinimo.

Prokuroro teigimu, tuo metu, kai mergina pradėjo naudoti anoniminio susirašinėjimo programėlę „Whisper“ susisiekti su D.Kelly, ji jau buvo „nustojusi tikėti“ policijos ir teismų sistemos pajėgumu sugauti nusikaltėlius.

C.Ayletto nuomone, ši byla buvo „lygiomis dalimis šiurpi ir neįtikėtina“, ir jis teigė, kad nebuvo visiškai jokių įrodymų, kurie leistų manyti, kad D.Kelly domėjosi nepilnametėmis mergaitėmis.

„Iš tiesų, galima rasti daugybę įkalčių, kurie nusako visiškai priešingus D.Kelly pomėgius, – šnekėjo C.Aylettas. – Mergina inicijavo šią ataką, nes nusprendė suburti paauglių grupę, kuri teisingumą vykdytų savo rankomis ir užpultų 42-metį internete sutiktą vyrą.“ 

„Ji kitiems paaugliams pasakė, kad vyras buvo pedofilas, ir dėl to D.Kelly buvo sumuštas, suspardytas ir tada iki mirties subadytas gatvėje“, – tęsė prokuroras.

Teisėsaugos pareigūnai jaunosios merginos tai pat paklausė, kodėl ji siūlė susitikti ir dviem 23 bei 67 metų vyrams, su kuriais ji bendravo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Nes jie yra iškrypėliai, ir nemanau, kad iškrypėliai turėtų egzistuoti, – atsakė paauglė. – Nemačiau, kad kas nors kitas imtųsi veiksmų juos sustabdyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.