Brazilijos prezidentė priešininkus kaltino politiniu sukčiavimu

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff apkaltino savo politinius priešininkus, siekiančius jos apkaltos, politiniu sukčiavimu ir mėginimais įvykdyti politinį perversmą, informuoja BBC.

Brazilijos prezidentė D.Rousseff savo priešininkus apkaltino politiniu sukčiavimu ir mėginimais įvykdyti politinį perversmą.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Brazilijos prezidentė D.Rousseff savo priešininkus apkaltino politiniu sukčiavimu ir mėginimais įvykdyti politinį perversmą.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2016, 12:48 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:15 PM

„Mėginimai pašalinti prezidentę surengus prieš ją apkaltą, atsižvelgus į tai, kad ji nepadarė nieko, kas prieštarautų įstatymams, – tai Brazilijos konstitucijos pažeidimas. Tai smūgis respublikai, demokratijai ir ypač balsams tų brazilų, kurie dalyvavo rinkimuose“, – rašoma D.Rousseff straipsnyje, kurį publikavo laikraštis „Folha de Sao Paulo“.

Pasak prezidentės, kalbama apie didžiausią teisinį ir politinį sukčiavimą per visą šalies istoriją.

D.Rousseff taip pat pažymėjo nebijanti atliekamo jos veiksmų tyrimo ir niekada netrukdžiusi vykdyti tokių tyrimų.

Brazilijos žemesnieji rūmai penktadienį pradėjo trijų dienų trukmės debatus dėl šalies prezidentės D.Rousseff apkaltos. Sekmadienį vyks balsavimas, nulemsiantis, ar prezidentei bus pradėta apkalta.

Tam, kad žemesniųjų rūmų sprendimas surengti prezidentės apkaltą būtų perduotas Senatui, už apkaltą turi balsuoti 342 parlamento nariai, du trečdaliai žemesniųjų parlamento rūmų narių.

Balsavimas vyks sekmadienį apie 17 valandą Lietuvos laiku, o rezultatai bus paskelbti tą pačią dieną vakare.

D. Rousseff apkaltinta neteisėtu manipuliavimu valstybės sąskaitomis dar prieš tai, kai buvo perrinkta 2014 metais. Ji neigia visus kaltinimus ir teigia, kad jos oponentai planuoja perversmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.