Tailande per du sprogimus nukentėjo 13 žmonių

13 žmonių buvo sužeista

13 žmonių buvo sužeista pirmadienį per su sprogimus Narathivato provincijoje Tailando pietuose. Tai pranešė šalies policija.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
13 žmonių buvo sužeista pirmadienį per su sprogimus Narathivato provincijoje Tailando pietuose. Tai pranešė šalies policija.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2016, 4:38 PM, atnaujinta May 27, 2017, 4:42 PM

„Sprogstamieji įtaisai buvo padėti maždaug 300 metrų atstumu nuo vienas kito“, – sakė žurnalistams Tailando pareigūnai. Pasak jų, bombos buvo paslėptos motoroleriuose ir susprogdintos nuotoliniu būdu.

Vienas iš motorolerių stovėjo prie policijos nuovados, kitas – prie gyvenamųjų namų. Nukentėjo penki policijos karininkai ir aštuoni civiliai.

Manoma, kad išpuolį surengė šioje šalies dalyje veikiantys separatistai.

Tailando pietuose esančiose Jalos, Patanio ir Narathivato provincijose ginkluotas konfliktas tęsiasi jau 11 metų. Separatistai, siekiantys atsiskirti nuo Tailando ir įkurti musulmonų sultonatą, dažnai puldinėja policijos pareigūnus, kariškius ir mokytojus, kuriuos jie laiko valstybinės ideologijos skleidėjais.

Per šį laiką sprogimų ir apšaudymų aukomis jau tapo daugiau kaip 6,5 tūkstančio žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.