Kim Jong-unas paleisti raketas įsako, kai jį supykdo JAV

Paaiškėjo, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas paleisti raketas įsako spontaniškai, dažniausiai, kai supyksta dėl JAV veiksmų. Su Šiaurės Korėjos valdančiąja šeima suartėjęs virėjas iš Japonijos Kenji Fujimoto atskleidė, kad nors Kim Jong-unas karinius sprendimus priima staigiai, jis neketina pradėti karo, rašo portalas UPI.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas dažniausiai karinius veiksmus priima spontaniškai, kai supyksta dėl JAV veiksmų.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas dažniausiai karinius veiksmus priima spontaniškai, kai supyksta dėl JAV veiksmų.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Buvęs Šiaurės Korėjos valdančiosios šeimos virėjas K.Fujimoto tvirtino, kad Kim Jong-unas „neketina pradėti karo“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs Šiaurės Korėjos valdančiosios šeimos virėjas K.Fujimoto tvirtino, kad Kim Jong-unas „neketina pradėti karo“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 7:44 AM, atnaujinta May 27, 2017, 9:14 AM

K.Fujimoto informacija apie dabartinio Šiaurės Korėjos lyderio charakterį pasidalino po neseniai vykusios kelionės į Pchenjaną, balandžio 12-23 dienomis, į kurią jis vyko paminėti „Saulės dienos“ – šalies įkūrėjo Kim Il-sungo gimimo dienos.

K.Fujimoto žiniasklaidai atskleidė, kad Kim Jong-unas „neketina pradėti karo“, bet „kiekvieną kartą, kai į JAV nusiunčiamas pasiuntinys, jis apkaltinamas nebūtais dalykais“ dėl Pchenjano provokacijų.

Buvęs sušių gamintojas leido suprasti, kad Kim Jong-uną dirgino JAV sankcijos ir nuolatinė karinė grėsmė iš priešininkų. K.Fujimoto praeitis buvo glaudžiai susieta su Šiaurės Korėjos valdančiąja šeima nuo pat devintojo dešimtmečio, kai jis dabartinio lyderio Kim Jong-uno tėvui Kim Jong-ilui gamino maistą.

Nuo tada, kai sušių gamintojas iš Japonijos išvyko iš Šiaurės Korėjos 2001 metais, jis tapo svarbiu informacijos šaltiniu apie paslaptingąjį diktatorių Kim Jong-uną. Paskutinės kelionės metu K.Fujimoto kartu su Kim Jong-unu aptarė Japonijos ir Šiaurės Korėjos santykius.

„Kim Jong-unas sakė, kad jo nuomone būtų gera mintis, jei aš padėčiau suartinti Pchenjaną ir Japonijos vyriausybę“, – aiškino K.Fujimoto.

Koks bebūtų Šiaurės Korėjos požiūris į JAV, Vašingtonas nemanė, kad karinis smūgis būtų pirmasis atsakas į provokacijas.

„Mes, be abejonės, galėtume sunaikinti Šiaurės Korėją su savo ginklais, bet už tai sumokėtume aukštą humanitarinę kainą, o be to šalies kaimynė yra mūsų svarbi sąjungininkė Pietų Korėja“, – interviu metu su žurnalistu Charlie Rose šnekėjo JAV prezidentas Barackas Obama.

Pasak B.Obamos, geriausias sprendimas dėl Šiaurės Korėjos yra statyti priešraketinės gynybos sistemas. Tačiau buvęs ypatingasis patarėjas dėl ginklų kontrolės JAV valstybės departamente Robertas Einhornas tikino, kad JAV negali visiškai atsisakyti galimo atominių ginklų panaudojimo dėl „potencialios grėsmės, kurią Šiaurės Korėja kelia Pietų Korėjai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.