A.Ozturkas prisipažino suplanavęs Turkijos perversmą?

Buvęs Turkijos karinių oro pajėgų vyriausiasis vadas Akinas Ozturkas pripažino suplanavęs penktadienio perversmą, kuris nepavyko, bet jo metu žuvo per 208 žmonės, dar 1,5 tūkst. buvo sužeisti, skelbia valstybinė Turkijos žiniasklaida, kurią cituoja BBC.

Turkijos oro pajėgų vyriausiasis vadas Akinas Ozturkas pripažino suplanavęs penktadienio perversmo sąmokslą, kurio metu žuvo 200 žmonių, skelbia valstybinė Turkijos žiniasklaida.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Turkijos oro pajėgų vyriausiasis vadas Akinas Ozturkas pripažino suplanavęs penktadienio perversmo sąmokslą, kurio metu žuvo 200 žmonių, skelbia valstybinė Turkijos žiniasklaida.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS, AFP inf.

Jul 18, 2016, 7:09 PM, atnaujinta May 18, 2017, 12:29 PM

Tyrėjams jis pripažino, kad veikė, turėdamas kėslų įvykdyti karinį perversmą. Kiek anksčiau A.Ozturkas neigė bet kokias sąsajas su sąmokslu ir teigė veikęs norėdamas jam pasipriešinti.

Savo ruožtu naujienų agentūra “Reuters“ skelbia, kad A.Ozturkas neigia organizavęs, planavęs ar dalyvavęs kariniame perversme.

„Aš nesu tas, kuris planavo arba vadovavo mėginimui įvykdyti perversmą, ir aš nežinau, kas tai darė“, – cituoja „Reuters“ A. Oztiurko žodžius, remdamasi televizijos kanalu NTV. 

Naktį į liepos 16-ąją Turkijoje grupė maištininkų mėgino įvykdyti karinį perversmą. Pagrindinė konfrontacija vyko Ankaroje ir Stambule. Šalies vadovybė paskelbė, kad pučas nuslopintas. Naujausiais duomenimis, žuvo 208 žmonės, apie 1,5 tūkstančio buvo sužeisti. 

Generolas A. Oztiurkas buvo sulaikytas liepos 16-ąją netoli Ankaros, Kazano apskrityje esančioje Akindžio karinių oro pajėgų bazėje, tiriant nesėkmingo perversmo aplinkybes. 

Anksčiau pirmadienį buvo sužinota, kad Stambule sulaikytas karinių oro pajėgų akademijos viršininkas generolas Fatihas Alpajus (Fatih Alpay). Jis kaltinamas prisidėjus prie mėginimo įvykdyti karinį perversmą Turkijoje. 

Iš viso pagal šį kaltinimą šalyje jau sulaikyti 7543 žmonės. Tarp jų – 100 policininkų, 6038 kariškiai, 755 teisėjai ir prokurorai, 650 civilių. Pasak premjero Binali Yildirimo, suėmimai bus tęsiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.