Turkijoje policininkėms leista ryšėti skaras

Turkijoje pirmąkart

AFP/“Scanpix“ nuotr.
AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 4:42 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:40 PM

Policijos pajėgose dirbančioms moterims bus leista po kepurėmis ir beretėmis ryšėti galvos apdangalus, jeigu tik jų spalva ir raštas derinsis su uniforma. Toks sprendimas šeštadienį paskelbtas oficialiajame Turkijos vyriausybės leidinyje ir įsigalioja nedelsiant.

Valdančioji proislamiškų pažiūrų Teisingumo ir plėtros partija jau kurį laiką ragino pasaulietinėje Turkijoje moterims nebedrausti dėvėti galvos apdangalų. 2010 m. panaikintas draudimas musulmonišką galvos apdangalą hidžabą dėvėti šalies aukštosiose mokyklose. 2013 m. hidžabas įteisintas valstybinėse institucijose, o nuo 2014 m. – ir vidurinėse mokyklose.

Prezidentas Recepas Tayypas Erdoganas sulaukia daug kritikos, kad pamažu nusigręžiama nuo moderniosios Turkijos tėvo Mustafa Kemalio Ataturko propaguotų pasaulinės valstybės idėjų. Tačiau valdžios atstovai atkerta, kad Vakarų valstybėse musulmonėms policininkėms skaras ryšėti leidžiama.

Rugpjūčio pradžioje Škotijoje musulmonei policininkei leista ryšėti skarą, o Londone draudimas panaikintas jau prieš dešimtmetį. Kanadoje taip pat siūloma leisti ryšėti skaras, kad kuo daugiau musulmonių pasiryžtų dirbti policijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.