Lenkijoje nuteisė vištų prievartautoją

Naujojo Targo miesto teismas Lenkijoje nuteisė dešimties mėnesių lygtine bausme 25 metų Oravos kaimelio gyventoją Pawelą Sz. už vištos išprievartavimą.

Tai pirma paukščio prievartavimo byla Lenkijos teismų istorijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tai pirma paukščio prievartavimo byla Lenkijos teismų istorijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-30 11:10, atnaujinta 2017-05-09 22:25

Kaip tvirtina vietos žiniasklaida, tai pirma paukščio prievartavimo byla šalies teismų istorijoje. Iki tol teisėjams yra tekę nagrinėti vien keturkojų gyvūnų prievartavimo bylas, kai iškrypėliško seksualinio potraukio aukomis tapo karvės, arkliai, avys, ožkos, šunys.

Pawelą Sz. demaskavo ir policiją iškvietė jo motina. Nedidelį ūkį turinti ir įvairius gyvūnus auginanti moteris buvo pasibaisėjusi paslaptingomis vištų mirtimis.

Šias ūkininkė rasdavo kruvinas, išdraskytais vidaus organais ir besikamuojančias mirties agonijoje. Ėmusi akylai sekti vištų sandėliuką, moteris vieną vakarą vėl pamatė leisgyvę vištą, o netoli jos sode stovintis sūnus paskubomis segėsi kelnes, kurios buvo apkibusios kruvinomis plunksnomis.

Pykčio apimta moteris paskambino policijai ir ėmė ranka talžyti savo sūnų. Medikų konsiliumas nustatė, kad vaikinas yra psichiškai pakaltinamas, todėl teismas ryžosi jam skirti dešimt mėnesių kalėti, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams.

Jei per tą laiką vaikinas vėl nusikals, atsidurs už grotų. Papildomai vaikinui buvo skirta sumokėti 1000 zlotų vienai gyvūnų prieglaudai.

Prieš ketverius metus piniginė 500 zlotų bauda buvo skirta septyniolikamečiui Vengoževo kaimelio gyventojui, kuris buvo pagautas prievartaujantis kaimynų kumeliuką.

Graikijos sostinės Atėnų teismas prieš trejus metus skyrė gerokai didesnę bausmę – 10 tūkst. eurų – vienam lenkui už šuns išprievartavimą.

Minėtas turistas savo automobiliu partrenkė gatvėje šunį, po ko jį įsimetė į bagažinę ir nuvažiavo. Po kiek laiko šlubčiojantis šuo parbėgo pas šeimininkus, kurie pamatė, jog gyvūno išeinamoji anga yra išdraskyta.

Policija greit surado sadistą zoofilą, bet turėjo kviesti skubiai pastiprinimą, nes žmonių minia siekė nulinčiuoti iškrypėlį sadistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?