Indijoje nušauti aštuoni iš kalėjimo pabėgę žudikai islamistai

Indijoje aštuoni įtariami

Indijos policija nukovė aštuonis islamistus, kurie nužudė sargybinį, o tada pabėgo iš kalėjimo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Indijos policija nukovė aštuonis islamistus, kurie nužudė sargybinį, o tada pabėgo iš kalėjimo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 9:32 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:31 PM

Šie asmenys – kaip įtariama, priklausantys kaltinami priklausymu Indijos studentų islamo judėjimui (SIMI) – praeitą naktį pabėgo iš kalėjimo Bhopalo mieste, kai užpuolė prižiūrėtoją, apsiginklavę plieninėmis lėkštėmis išgaląstais kraštais, o vėliau perlipo kelias sienas, pasinaudoję iš surištų paklodžių pasidaryta virve.

„Visi jie buvo nukauti per šaudymą Bhopalo pakraštyje. Prašėme jų pasiduoti, bet jie pamėgino prasiveržti per policijos liniją“, – sakė naujienų agentūrai AFP Bhopalo policijos generalinis inspektorius Yogeshas Choudhary.

Dauguma pabėgusių kalinių, kurie yra kaltinami priklausymu Indijos studentų islamo judėjimui (SIMI), pastaruosius trejus metus laukė teismo už „su terorizmu susijusią veiklą“, tačiau du iš jų buvo sulaikyti tik šių metų vasarį.

Pasak Y.Choudhary, kaliniai buvo laikomi toje pačioje kameroje ir pabėgo kažkuriuo metu nuo vidurnakčio iki 2 val. ryto, kalėjimo lėkštėmis nužudę sargybinį.

Pabėgimas įvyko per svarbią hinduistų šventę Divali (Šviesų šventę), kai žmonės tradiciškai šaudo daugybę fejerverkų, sukeliančių didelius dūmų debesis.

Policija tvirtino, kad kalėjime, kur visą parą veikia elektroninė sekimo sistema, nebuvo jokio saugumo pažeidimo.

„Kalėjimo administracija atlieka tyrimą. Turime palaukti ir pažiūrėti, ar jiems padėjo kas nors (iš darbuotojų)“, – sakė Y.Choudhary.

Indijos pareigūnai kaltino SIMI dėl kelių kruvinų išpuolių, per kuriuos buvo susprogdintos bombos, taip pat ryšiais su Pakistano kovotojų grupuotėmis.

Policija kaltino SIMI dėl sprogimų Mumbajaus priemiestiniuose traukiniuose 2006 metais, per kuriuos žuvo 187 žmonės, taip pat dėl bombų sprogimų Delyje.

Vyriausybė šią grupuotę uždraudė 2001 metais, po rugsėjo 11-osios atakų Niujorke ir Vašingtone.

Per pastarąjį dešimtmetį buvo areštuota šimtai jos narių. Pati grupuotė tvirtina, kad tik propaguoja „islamišką gyvenimo būdą“ Indijos musulmonams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.