D. Trumpui ir M. Pence'ui pradedama teikti žvalgybos informacijos suvestinė

Išrinktasis JAV

D.Trumpui ši suvestinė buvo pateikta antradienį, o M.Pence'as (nuotr.) buvo informuotas trečiadienį Vašingtone,<br>AP nuotr.
D.Trumpui ši suvestinė buvo pateikta antradienį, o M.Pence'as (nuotr.) buvo informuotas trečiadienį Vašingtone,<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2016, 8:12 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:23 PM

D.Trumpui ši suvestinė buvo pateikta antradienį, o M.Pence'as buvo informuotas trečiadienį Vašingtone, sakė vienas šaltinis, nepanoręs viešinti savo vardo.

Žvalgybos pareigūnai D.Trumpą ir M.Pence'ą informuodavo apie padėtį nuo liepą vykusio Respublikonų partijos suvažiavimo, per kurį jie buvo oficialiai nominuoti kandidatais į prezidento ir viceprezidento postus.

Tačiau „Prezidento kasdienė suvestinė“ yra išsamesnis dokumentas – jame pateikiama informacija apie JAV slaptąsias operacijas.

Šią praktiką įvedė prezidentas Harry Trumanas, kai 1945 metų balandį, 12-ąją savo kadencijos dieną, sužinojo, kad Jungtinės Valstijos vykdo atominės bombos kūrimo projektą. Apstulbintas lyderis pažadėjo, kad visi kiti jo įpėdiniai niekada nebeatsidurs tokioje padėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.