Atsistatydins Europos Parlamento pirmininkas M. Schultzas

Vokietis Martinas Schulzas ketvirtadienį patvirtino atsistatydinsiantis iš

M.Schilzas grįš į nacionalinę politiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Schilzas grįš į nacionalinę politiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 10:21 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:02 AM

„Ateinančiais metais nekandidatuosiu trečiai kadencijai Europos Parlamento pirmininko poste – kandidatuosiu į Vokietijos Bundestagą kaip savo partijos – SPD (socialdemokratų) – sąrašo vadovas Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje“, – M.Schulzas sakė žurnalistams Briuselyje.

„Tai nebuvo lengvas sprendimas, kadangi būti Europos Parlamento pirmininku yra garbė“, – sakė jis. M.Schulzas, vadovaujantis Europos Parlamentui nuo 2012 metų, pridūrė: „Per visą savo darbo Europos Parlamente laiką stengiausi sustiprinti Europos politikos patikimumą ir pastebimumą.“

Jis laikomas realiu SPD kandidatu, galinčiu įveikti A.Merkel per kitąmet vyksiančius nacionalinius rinkimus. Socialdemokratų partijai šiuo metu vadovauja šalies vicekancleris Sigmaras Gabrielis, tačiau jo populiarumo reitingai itin prasti.

M.Schulzas taip pat siūlomas kaip galimas kandidatas pakeisti užsienio reikalų ministrą Franką-Walterį Steinmeierį, sieksiantį tapti nauju Vokietijos prezidentu.

Anksčiau knygas pardavinėjęs ir kažkada futbolininku tapti svajojęs M.Schulzas tikriausiai geriausiai yra žinomas dėl duoto atkirčio tuometiniam Italijos premjerui Silvio Berlusconi, kuris per Europos Parlamento debatus jį palygino su naciu.

Perdėm proeuropietiškų pažiūrų 60-metis M.Schulzas užaugo pokario metais viename Vokietijos mieste šalia Belgijos ir Nyderlandų sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.