Nukautas vienas svarbiausių „al Qaeda“ sąjungininkų Š. Afrikoje

Per Prancūzijos

Per Prancūzijos aviacijos antskrydį buvo nukautas alžyrietis kovotojas Mokhtaras Belmokhtaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Per Prancūzijos aviacijos antskrydį buvo nukautas alžyrietis kovotojas Mokhtaras Belmokhtaras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 7:38 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 10:16 PM

Aukštas amerikiečių pareigūnas, pageidavęs likti neįvardytu, pirmadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino laikraščio „The Wall Street Journal“ pranešimą, kad JAV žvalgybininkai padėjo Prancūzijai likviduoti šį liūdnai pagarsėjusį vienaakį džihadistą.

Jau anksčiau būta pranešimų apie M.Belmokhtaro, su „al Qaeda“ siejamos džihadistų grupuotės „al Murabitoun“ vado, žūtį, tačiau jie nebuvo patvirtinti.

Minėtas amerikiečių pareigūnas patikino, kad šįkart informacija teisinga ir alžyrietis kovotojas, vienas iš labiausiai ieškomų teroristų pasaulyje, tikrai nukautas.

M.Belmokhtaras, dar žinomas kaip „Nesugaunamasis“, „Ponas Marlboro“ ir „Vienaakis“, kaltinamas organizavęs 2013 metų sausį islamistų surengtą vienos Alžyro dujų įmonės apsiaustį, per kurią žuvo 38 įkaitai – daugiausiai Vakarų šalių piliečiai.

Šįmet jo grupuotė „al Murabitoun“ prisiėmė atsakomybę už ataką prieš prabangų viešbutį Burkina Fase, per kurią žuvo 20 žmonių, daugiausia užsieniečiai.

Vašingtonas už informaciją, kuri padėtų likviduoti M.Belmokhtarą, buvo pažadėjęs skirti 5 mln. JAV dolerių premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.