R. Kadyrovas realybės šou išsirinko savo patikėtinį

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas televizijos realybės šou jau išsirinko savo pagalbininką, rašo „Foreign Policy“. Rusijos prezidento Vladimiro Putino „snaiperiu“, „drakonu“ ir „pagalbininku“ vadinamas R.Kadyrovas juo paskelbė 24 metų Filipą Varyčenką.

Laidoje „Komanda“ žiūrovai galėjo susipažinti su jautresne diktatoriaus puse – pomėgiu kolekcionuoti laukines gėles ar padėti prijaukinti laukinius arklius.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Laidoje „Komanda“ žiūrovai galėjo susipažinti su jautresne diktatoriaus puse – pomėgiu kolekcionuoti laukines gėles ar padėti prijaukinti laukinius arklius.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 12:04 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 11:17 PM

Laidoje „Komanda“ varžėsi 12 kandidatų, siekusių tapti Čečėnijos lyderio pagalbininkais. Nugalėtojas paskelbtas skambant rusiškai popmuzikai ir iššaunant fejerverkus, kol R.Kadyrovas pasveikino naują strateginio vystymosi departamento darbuotoją.

Čečėnijos lyderis savo realybės šou sukūrė remdamasis išrinktojo JAV prezidento laida „Mokinys“. Kaip ir joje, R.Kadyrovo pagalbininku tapti norintys žmonės turėjo varžytis įvairiose rungtyse.

„Per projektą „Komanda“ bet kuris dalyvis, kad ir kokios būtų lyties, amžiaus arba socialinio statuso, įgis galimybę ne vien dirbti su R.Kadyrovu, bet ir tapti žmogumi, kuris sieks įgyvendinti pačias įdomiausias idėjas šiam Rusijos regionui“, – rašoma laidos prodiuserių pranešime.

Be to, šia laida buvo siekiama sušvelninti ir paties R.Kadyrovo įvaizdį. Žmogaus teisių aktyvistų teigimu, jis Čečėnijoje pamažu sukūrė tironiją, užgniaužia kritiką ir susidoroja su priešais.

Laidoje „Komanda“ žiūrovai galėjo susipažinti su jautresne diktatoriaus puse – pomėgiu kolekcionuoti laukines gėles ar padėti prijaukinti laukinius arklius.

„Jie žino, kaip sekėsi D.Trumpui, ir gali pasinaudoti kitų žmonių patirtimi per žiniasklaidą pakeisti savo politinę karjerą. Tai tiesiog ryšiai su visuomene“, – „The New York Times“ teigė žurnalistas Grigorijus Švedovas.

R.Kadyrovas taip pat aktyviai naudojasi socialiniu tinklu „Instagram“, kur ne tik dalijasi politinėmis aktualijomis, bet ir ieško pabėgusio katino, veliasi į ginčus ir grasina priešininkams. Jo paskyra turi 2 mln. sekėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.