Sprogimas Filipinuose sužeidė septynis prezidento apsaugininkus

Antradienį pietinėje Filipinų

Pakelės bomba sužeidė septynis Filipinų prezidento apsaugininkus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pakelės bomba sužeidė septynis Filipinų prezidento apsaugininkus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 1:05 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:08 PM

Rodrigo Duterte teigė neklausysiąs savo patarėjų ir, nepaisydamas sprogimo, sužeidusio kelis jo apsaugininkus ir du kariškius, trečiadienį vyksiąs į Butigą aplankyti sužeistų kareivių.

„Iš anksto į planuojamo vizito vietą vykusį sunkvežimį, vežusį prezidento apsaugos komandos narius, kliudė sprogęs savadarbis sprogstamasis įtaisas“, – Maniloje žurnalistams sakė gynybos sekretorius Delfinas Lorenzana.

Sužeistieji sraigtasparniu nugabenti į ligoninę. Vilkstinėje važiavo ir oficialios prezidento spaudos komanda, tačiau nei vienas jos narys nenukentėjo.

„Man patarė atidėti vizitą, bet aš pasakiau: „Ne, aš važiuosiu ir, jei įmanoma, tuo pačiu keliu“, – sakė R. Duterte.

„Galbūt galėsime šiek tiek pašaudyti vienur, šiek tiek kitur, – kalbėjo jis. – Jei man kas nutiktų, tam ir yra viceprezidentė Leni Robredo. Vietoje neišauklėto prezidento galėtume turėti švelnią prezidentę.“

R. Dutertė ketina vykti į Maravį, kur susitiks su karininkais, prižiūrinčiais, kaip Butige kovojama su teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ šalininkais. Anot Filipinų kariuomenės atstovų, puolimo metu nukauta 40 kovotojų, o keli kariai buvo sužeisti.

Pasak gynybos sekretoriaus D. Lorenzanos, įtariami kovotojai puolė vilkstinę, siekdami nukreipti kariuomenės dėmesį nuo jų vykdomo puolimo. Gali būti, kad jie nežinojo, jog juo važiavo ir prezidento apsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.