Barackas Obama sulaukė naujo darbo pasiūlymo: dalintis mėgstamomis dainomis

Už 10 dienų kadenciją baigsiantis JAV prezidentas Barackas Obama sulaukė naujo darbo pasiūlymo, papokštavęs, kad palikęs Baltuosius rūmus jis norėtų įsidarbinti muzikos platformoje „Spotify“, kuriai jau anksčiau sukūrė kelis daug dėmesio sulaukusius grojaraščius.

B.Obamos kadencija baigsis sausio 20-ąją.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
B.Obamos kadencija baigsis sausio 20-ąją.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
B.Obama nustos vadovauti JAV sausio 20-ąją,.<br>AP nuotr.
B.Obama nustos vadovauti JAV sausio 20-ąją,.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-10 13:26, atnaujinta 2017-04-12 11:24

BBC skelbia, kad „Spotify“ į prezidento norą sureagavo greitai – jų karjeros naujienų skiltyje atsirado skelbimas užimti Grojaraščių prezidento“ poziciją.

Skelbime nurodoma, kad susidomėję darbuotojai turi turėti „mažiausiai aštuonerių metų darbo vadovaujant valstybei patirtį, draugišką ir šiltą požiūrį bei Nobelio taikos premiją“.

Bendrovės vadovas Danielis Elkas B.Obamai apie darbo pasiūlymą pranešė ir socialiniame tinkle „Twitter“: „Girdėjau, domitės vieta „Spotify“. Gal matėte šį skelbimą?“

Nors skelbime neminima B.Obamos pavardė, naudojami jo mėgstami šūkiai apie viltį ir pokyčius, kuriuos 55 metų politikas naudojo savo rinkimų kampanijoje.

„Spotify“ darbo kandidatui žadamas darbas – kurti grojaraščius, kurie „būtų tinkami mėtyti į krepšį su draugais arba apšilti prieš kalbą tautai apie savo vardu pavadintą sveikatos apsaugos sistemą“.

Skelbime taip pat pasišaipoma iš išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris atsisakė reguliariai susitikti su žvalgybos pareigūnais: „Kandidatas turėtų kasdien išklausyti žvalgybos agentūrų pranešimus, analizuoti duomenis ir remtis visa jam pateikiama informacija.“

B.Obama platformoje „Spotify“ grojaraščius iš savo mėgstamų dainų kuria jau nuo 2015 metų. Kasmet prezidentas pasidalijo dviem vasaros dienoms ir naktims skirtais grojaraščiais bei vienu Kalėdų dainų sąrašu.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai kompanijos pokštaudamos siūlo darbą B.Obamai, kuris sausio 20-ąją nustos vadovauti JAV.

Lapkritį paklaustas, ką galėtų veikti po savo kadencijos, prezidentas nusijuokė, kad galėtų sėsti prie pavėžėjimo paslaugas siūlančios kompanijos „Uber“ automobilio vairo.

Tiesa, kol kas neaišku, ką B.Obama veiks iš tiesų. Nors jis atmetė gandus, kad mėgintų tapti Aukščiausiojo teismo teisėju, dėstymas universitete arba darbas nevyriausybinėse organizacijose dar vis laikomi galimomis veiklomis.

Interviu pats B.Obama nekart teigė norintis ugdyti naują Demokratų partijos lyderių kartą ir, jeigu labai pasisektų, valdyti NBA krepšinio komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.