Turkijos Gaziantepo mieste aidėjo šūviai: policija nukovė teroristą

Turkijos Gaziantepo mieste prie policijos skyriaus aidėjo šūviai. Vienas iš įtariamų teroristų per mūšį su policininkais buvo nukautas, skelbia BBC, CNN ir „The Independent“.

Gaziantepe aidėjo šūviai.<br>„Twitter“ nuotr.
Gaziantepe aidėjo šūviai.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:15 AM

Pasak kai kurių šaltinių, teroristas galimai bandė įsiveržti į policijos skyrių. Dešimtys pareigūnų užėmė pozicijas apginti savo būstinę, o per dvi minutes trukusią ataką vienas policininkas buvo sunkiai sužeistas, rašo „Express“.

Teroristas greičiausiai ketino susisprogdinti policijos skyriuje, tačiau buvo nukautas ir to padaryti nesugebėjo. Kol kas atsakomybės dėl išpuolio neprisiėmė jokia grupuotė.

Pranešama, kad į įvykio vietą atskubėjo greitoji medicinos pagalba ir sprogmenų nukenksminimo komandos. Taip pat atvyko ir specialiosios pajėgos bei kovos su terorizmu pareigūnai, rašo „Hurriyet Daily News“.

Teisėsauga vis dar ieško mažiausiai vieno nukauto teroristo bendrininko, kuris šiuo metu slapstosi.

Turkijoje per pastaruosius metus buvo įvykdyta virtinė išpuolių, siejamų su kurdų kovotojais arba džihadistų grupuote „Islamo valstybė“.

Išpuolis Gaziantepe įvyko mažiau nei savaitė po to, kai Izmyre kurdų ekstremistai susprogdino bombą prie teismo pastato.

Gaziantepe, kuris yra prie sienos su Sirija, rugpjūtį savižudis sprogdintojas pražudė daugiau nei 50 žmonių per kurdų vestuves. O gegužę priešais tą patį policijos skyrių sprogusi bomba pražudė du ir sužeidė 22 žmones. Po tos atakos prie policijos skyriaus buvo sustiprintas saugumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.