Amerikos žydus užrūstino nerūpestingi Donaldo Trumpo komentarai

Aštriai kalbėti mėgstantis būsimasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas supykdė Amerikos žydų organizacijas, nes  prilygino JAV žvalgybos bendruomenę nacistinei Vokietijai, rašo „The Independent“.

D.Trumpo dukra Ivanka atsivertė į judaizmą dėl savo vyro J.Kushnerio, kuriam tikėjimas – itin svarbus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpo dukra Ivanka atsivertė į judaizmą dėl savo vyro J.Kushnerio, kuriam tikėjimas – itin svarbus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 12:18 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 8:27 AM

„Niekas, ypač būsimasis laisvojo pasaulio lyderis, neturėtų taip drąsiai daryti palyginimų su nacistine Vokietija, – pareiškė su šmeižtu kovojančios organizacijos „Anti-Defamation League“ vadovas Jonathanas Greenblattas. – Tai sumenkina Holokausto žiaurumą. Būsimasis prezidentas turėtų atsiprašyti už savo žodžius.“

Kalbėdamas per trečiadienį vykusią spaudos konferenciją D.Trumpas pasmerkė nepatvirtinto patikimumo dokumento, kuriame buvo gėdingos informacijos, nutekinimą.

„Manau, gėdinga, kad informacija, kuri yra neteisinga ir melaginga, buvo paviešinta – tai kažkas, ką būtų padariusi nacistinė Vokietija“, – pareiškė D.Trumpas.

Tačiau Anne Frank centro abipusiai pagarbai direktorius Stevenas Goldsteinas pavadino D.Trumpo komentarą įžeidimu Holokaustą išgyvenusiems žmonėms.

„Būsimasis prezidentas prieš pat savo inauguraciją pažemino žydų tautą ir jos įsipareigojimą laisvei, – pareiškė S.Goldsteinas. – Jis privalo atsiprašyti Holokaustą išgyvenusių žmonių ir visos mūsų tautos.“

Tuo metu Amerikos žydų centras rėžė, kad D.Trumpas neatsargiai parinktais žodžiais sumenkino Antrojo pasaulinio karo siaubus.

D.Trumpą jo kampanijos metu rėmė įvairios neonacių grupuotės, įskaitant Amerikos nacių partiją. Respublikonas pastarąją pasmerkė po to, kai laimėjo rinkimus.

Būsimojo prezidento D.Trumpo dukra Ivanka atsivertė į judaizmą dėl sutuoktinio Jaredo Kushnerio. Pastarojo šeimai ypač svarbus tikėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.