Briuselyje per antiteroristinius reidus sulaikyti septyni įtariamieji

Belgijos policija trečiadienį

Briuselyje vyko reidai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Briuselyje vyko reidai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-25 13:08, atnaujinta 2017-04-11 12:11

Aštuoniuose namuose atliktos kratos siejamos su džihadistų kovotojais, grįžtančiai iš Sirijos, ir nesusijusios su tyrimais dėl grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) atakomis Paryžiuje 2015 metų lapkritį bei pernai kovą įvykdytais sprogdinimais Briuselyje, sakoma pranešime.

„Jokių ginklų arba sprogmenų nebuvo rasta. Sulaikyti iš viso septyni asmenys; jie išvežti apklausti“, – pridūrė prokuratūra.

Iš Europos Sąjungos šalių Belgija pirmauja pagal 100 tūkst. gyventojų tenkančių kovotojų, išvykusių kautis džihadistų pusėje Sirijoje ir Irake, skaičių. Manoma, kad į tas šalis yra išvykę iš viso 465 Belgijos gyventojai.

Pareigūnai jau ne vienerius metus stengiasi sužlugdyti verbuotojų pastangas, baimindamiesi, kad šie radikalai grįš užgrūdinti kovose ir dar pavojingesni.

Belgijoje tebegalioja aukšto lygio saugumo parengtis po atakų Paryžiuje ir Briuselyje. Tyrėjai įsitikinę, kad šie išpuoliai buvo suplanuoti ir įvykdyti tos pačios IS kuopelės, veikusios Belgijos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.