Donaldas Trumpas šeštadienį telefonu kalbėsis su penkių šalių vadovais

JAV prezidentas Donaldas

D.Trumpas šeštadienį telefonu kalbėsis su penkių šalių vadovais, įskaitant Rusijos prezidentu V.Putinu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas šeštadienį telefonu kalbėsis su penkių šalių vadovais, įskaitant Rusijos prezidentu V.Putinu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 10:25 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:31 AM

Pastarasis buvo pirmasis užsienio valstybės vadovas, su kuriuo D.Trumpas susitiko po pergalės JAV prezidento rinkimuose.

Sh.Abe ir D. Trumpo pokalbis įvyks praėjus vos kelioms dienoms po to, kai naujojo prezidento nurodymu JAV oficialiai nutraukė savo dalyvavimą Ramiojo vandenyno partnerystės (TPP) sutartyje, kurią entuziastingai palaikė Japonijos premjeras.

JAV dalyvavimas TPP laikomas itin svarbiu, todėl Sh.Abe yra sakęs, kad dar mėgins įtikinti D.Trumpą sutarties naudingumu.

Vis dėlto ketvirtadienį Japonijos premjeras pareiškė, kad svarstys galimybę Tokijui ir Vašingtonui siekti atskiro prekybos susitarimo: D.Trumpas yra sakęs, kad teikia pirmenybę dvišalėms, o ne daugiašalėms prekybos sutartims.

Sh.Abe buvo pirmasis užsienio valstybės vadovas, suskubęs susitikti su išrinktuoju JAV prezidentu. Japonijos premjeras aplankė D.Trumpą Niujorke praėjus vos penkioms dienoms po daugeliui netikėtos pastarojo pergalės rinkimuose.

Penktadienį naujasis JAV prezidentas susitiko su Didžiosios Britanijos ministre pirmininke Theresa May, pirmąja Baltuosiuose rūmuose apsilankiusia užsienio šalies vadove.

Šio susitikimo metu D.Trumpas pabrėžė „ypatingus“ JAV ir Didžiosios Britanijos santykius ir pagyrė šalies sprendimą pasitraukti iš Europos Sąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.