Guy Verhofstadtas apie Donaldą Trampą: „Jis – grėsmė ES“

Jungtinių Valstijų prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 8:29 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:20 AM

Kaip dvi išorines jėgas politikas įvardino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir radikalųjį islamizmą, kurie bando sugriauti ES projektą.

„Ką tik grįžau iš Jungtinių Valstijų ir, mano nuomone, mes susiduriame su trečia ES pakenkti siekiančia grėsme..., ir ji yra D. Trampas“, – teigė Guy Verhofstadtas.

Derybininkas taip pat įspėjo, kad jokiu būdu nėra tinkama vadovauti Europai remiantis nacionalizmu – tai privestų prie katastrofos.

„Dėl nacionalizmo Europoje žuvo 20 mln. žmonių. Nėra nė vienos žemyne ir Didžiojoje Britanijoje gyvenančios šeimos, kurios senelis ar močiutė nebūtų tapę šių kvailysčių ir žiaurumų aukomis.

Pats kvailiausias dalykas, kokį tik galima būtų padaryti, tai Europos ateities organizaciją versti vadovautis nacionalistinėmis idėjomis. Žinant, kokių padarinių nacionalizmas sukėlė praeityje, tai prilygtų žaidimui su ugnimi“, – teigė jis.

Politikas taip pasisakė likus keliems mėnesiams iki Prancūzijos prezidento rinkimų, kuriuose, kaip tikimasi, puikiai pasirodys kraštutinių dešiniųjų partijos Nacionalinis frontas kandidatė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.