Įtakingai Trumpo patarėjai gresia tyrimas dėl jo dukters prekės ženklo reklamos

Įtakingos JAV prezidento patarėjos atžvilgiu gali būti pradėtas tyrimas, nes ji per

K.Conway entuziastingai gyrė prezidento dukters drabužių liniją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Conway entuziastingai gyrė prezidento dukters drabužių liniją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 11:01 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:25 AM

Įstatymų leidėjai iš abiejų didžiųjų politinių partijų pasmerkė šiurkštų etikos pažeidimą ir paragino imtis drausminių priemonių.

D.Trumpo aukšto rango patarėja Kellyanne Conway ketvirtadienį ryte duodama interviu televizijai „Fox News“ entuziastingai gyrė prezidento dukters drabužių liniją ir ragino pirkėjus „eiti pirkti Ivankos daiktų“.

„Tai tiesiog nuostabi linija, – aiškino prezidento patarėja. – Turiu kai ką iš jos. Aš visiškai… Dabar paskelbsiu čia nemokamą reklamą. Eikite pirkti tai šiandien, visi. Galite tai rasti internete.“

K.Conway akivaizdžiai pademonstravo nepasitenkinimą, kurį diena anksčiau išreiškė pats prezidentas, socialiniame tinkle „Twitter“ parašęs, kad prabangi universalinė parduotuvė „Nordstrom“ „labai nesąžiningai“ pasielgė su Ivanka, nutraukusi prekybą jos kuriamais drabužiais ir aksesuarais.

Tačiau politinių tradicijų šalininkus Vašingtone toks Baltųjų rūmų pareigūnės pasisakymas apie valstybės vadovo atžalos prekių liniją privertė išsižioti iš nuostabos ir netgi iškelti klausimą, ar tai nėra neteisėtas piktnaudžiavimas prezidento institucijos autoritetu.

Demokratas Elijah Cummingsas ir respublikonas Jasonas Chaffetzas iš Atstovų Rūmų priežiūros ir valdžios institucijų reformų komiteto griežtai paragino imtis drausminių priemonių K.Conway atžvilgiu.

J.Chaffetzas yra šio pagrindinio tyrimus atliekančio Atstovų Rūmų komiteto pirmininkas.

„Kellyanne Conway pareiškimai akivaizdžiai pažeidžia federalinių valstybės tarnautojų etikos principus ir yra nepriimtini“, – rašoma kongresmenų laiške JAV Tarnybinės etikos valdybos vadovui Walteriui Shaubui.

Laiške W.Shaubas raginamas rekomenduoti“ kad K.Conway atžvilgiu būtų imtasi „atitinkamų drausminių priemonių“.

„Tai, ką ji padarė, yra blogai, blogai, blogai“, – parašė J.Chaffetzas tviteryje.

JAV Tarnybinės etikos valdyba savo ruožtu pranešė sulaukusi „neįtikėtinai daug kreipimųsi iš piliečių dėl pastarųjų įvykių“.

Konkrečiai nepaminėdama K.Conway valdyba nurodė, kad pagal nustatytą tvarką, kai gaunama informacijos apie „galimus etikos pažeidimus“, ji kreipėsi į atitinkamas vyriausybės institucijas, kurios spręs, ar imtis tyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.