Ukrainos vadovas įspėja Vakarus nenuolaidžiauti Rusijai

Ukrainos prezidentas įspėjo nenuolaidžiauti Rusijai, teigdamas, kad dėl jo šalies su Maskva sudarius sandėrį padėtis tik pablogėtų, praneša naujienų agentūra AP.

P.Porošenka sakė: „Vis dažniau girdžiu raginimus nors kiek nusileisti Rusijos apetitui. Judėti ta linkme būtų naivu, neteisinga ir pavojinga“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Porošenka sakė: „Vis dažniau girdžiu raginimus nors kiek nusileisti Rusijos apetitui. Judėti ta linkme būtų naivu, neteisinga ir pavojinga“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-17 20:41, atnaujinta 2017-04-09 20:36

Daugelis europiečių yra susirūpinę dėl to, kokią poziciją Rusijos atžvilgiu JAV užima prezidentaujant Donaldui Trampui. Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Miuncheno saugumo konferencijoje penktadienį tvirtino, kad naujasis JAV valstybės sekretorius jį užtikrino, kad šiuo klausimu Vakarų nuomonė – vieninga.

P.Porošenka sakė: „Vis dažniau girdžiu raginimus nors kiek nusileisti Rusijos apetitui. Judėti ta linkme būtų naivu, neteisinga ir pavojinga“.

Nuo 2014 metų balandžio mėnesio per Rytų Ukrainoje vykstančius susirėmimus tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų žuvo daugiau kaip 9,8 tūkst. žmonių.

Šio mėnesio pradžioje kautynės suintensyvėjo – tai buvo didžiausias smurto proveržis regione nuo 2015 metų, kai buvo pasirašyti Minsko taikos susitarimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.