Azerbaidžano lyderis žmoną paskyrė pirmąja viceprezidente

Azerbaidžano prezidentas

Ilhamas Aliyevas žmoną Mehriban paskyrė į postą, kuris buvo įkurtas po rugsėjį įvykusio konstitucinio referendumo.<br>AP nuotr.
Ilhamas Aliyevas žmoną Mehriban paskyrė į postą, kuris buvo įkurtas po rugsėjį įvykusio konstitucinio referendumo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2017, 12:02 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:04 PM

Ilhamas Aliyevas žmoną Mehriban paskyrė į postą, kuris buvo įkurtas po rugsėjį įvykusio konstitucinio referendumo. Anksčiau ji yra buvusi parlamentarė ir vadovavusi vienam labdaros fondui.

I.Aliyevas energijos išteklių turtingą šiitišką savo šalį tvirtai susiejo su Vakarais, padėdamas ginti jos energetikos bei saugumo interesus ir atsverti Rusijos įtaką strategiškai svarbiame Kaspijos regione.

Kita vertus, jo vyriausybė Vakaruose buvo kritikuojama dėl įtariamų žmogaus teisių pažeidimų ir kitokios nuomonės slopinimo.

I.Aliyevo kritikai rugsėjo referendumą, kuriuo taip pat nuo penkerių iki septynerių metų buvo pailginta prezidento kadencija, vertina kaip įvykį, iš esmės įtvirtinusį dinastinį valdymą. I.Aliyevas prezidento poste 2003 metais pakeitė savo tėvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.