Rusijos teismas persigalvojo – atšaukė nuosprendį aktyvistui Ildarui Dadinui

Rusijos Aukščiausiasis teismas nusprendė atšaukti nuosprendį aktyvistui Ildarui Dadinui ir paleisti jį iš įkalinimo įstaigos, praneša meduza.io.

I.Dadinas tapo pirmuoju nuteistuoju pagal baudžiamąjį straipsnį dėl pakartotino dalyvavimo nesankcionuotuose mitinguose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
I.Dadinas tapo pirmuoju nuteistuoju pagal baudžiamąjį straipsnį dėl pakartotino dalyvavimo nesankcionuotuose mitinguose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-22 10:23, atnaujinta 2017-04-09 14:23

Teismas patenkino Generalinės prokuratūros prašymą, kurios atstovas tikino, jog I.Dadino veiksmuose nėra nieko nusikalstamo.

Nuspręsta netgi, kad paleistas iš įkalinimo įstaigos I.Dadinas turės teisę gauti reabilitaciją.

I.Dadinas tapo pirmuoju nuteistuoju pagal baudžiamąjį straipsnį dėl pakartotino dalyvavimo nesankcionuotuose mitinguose. Jam skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė. Į laisvę I.Dadinas turėjo išeiti šių metų liepą.

Anksčiau Konstitucinis teismas pareikalavo peržiūrėti I.Dadinui skirtą nuosprendį, nes baudžiamoji byla jam iškelta remiantis administracinio teismo nuosprendžiu, kuris taip ir neįsiteisėjo.

Praėjusių metų lapkritį I.Dadinas savo žmonai adresuotame laiške pasakojo, kad patekęs į įkalinimo įstaigą patyrė smurtą ir patyčias. Esą tiek jį, tiek ir kitus kalinius kalėjimo prižiūrėtojai sumušdavo, murkdydavo galvą į tualetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.