Meksika pagrasino atsakyti į JAV veiksmus

[[ge:lrytas:lrytas:347533]]

Meksikos užsienio reikalų ministras Luisas Videgaray'us perspėjo JAV, kad netaikytų vienašalių importo tarifų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Meksikos užsienio reikalų ministras Luisas Videgaray'us perspėjo JAV, kad netaikytų vienašalių importo tarifų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2017, 10:25 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:17 AM

Meksika pagrasino atsakyti į JAV veiksmus po to, kai prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė planuojantis „labai greitu metu“ pradėti sienos statybą, rašo „Euronews“.

D.Trumpas statybas pažadėjo šią savaitę vykstančios JAV konservatorių konferencijos metu. Meksikos užsienio reikalų ministras Luisas Videgaray'us perspėjo JAV, kad šios, siekdamos gauti iš Meksikos kompensaciją už sienos statybą, netaikytų vienašalių importo tarifų.

„Natūralu, kad Meksikos valdžiai reikėtų atsakyti. Ko gero, neatsakytume patys taikydami bendrą mokestį visam importui iš Jungtinių Valstijų, kadangi tai pakenktų mūsų vartotojams bei paprastiems žmonėms. Mokesčius taikytume selektyviai“, – svarstė L.Videgaray'us.

Užsienio reikalų ministras, pasak pranešimų, iškėlė idėją kaip atsakymą JAV apmokestinti importą iš Ajovos, Teksaso ir Viskonsino valstijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.