Vokietijoje į pėsčiųjų taką įvažiavo ginkluotas vairuotojas

Šeštadienį Vokietijos pietvakariuose esančio Heidelbergo miesto centrinėje aikštėje automobilis įsirėžė į minią, trys žmonės buvo sužeisti. Vėliau vienas iš jų, 73 metų vokietis, mirė ligoninėje, praneša BBC.

Vokietijos Heidelbergo mieste vairuotojas įvažiavo į pėsčiųjų taką, trys žmonės sužeisti.<br>AP nuotr.
Vokietijos Heidelbergo mieste vairuotojas įvažiavo į pėsčiųjų taką, trys žmonės sužeisti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-25 18:30, atnaujinta 2017-04-09 01:42

Apie jo mirtį informavo Heidelbergo policija ir prokuratūra. Du kiti nukentėjusieji – Austrijos ir Bosnijos piliečiai – atsipirko lengvais sužeidimais.

Incidentas įvyko miesto centrinėje aikštėje. Manoma, kad vairuotojas vairavo nuomotą automobilį.

Lengvasis automobilis įsirėžė į žmonių eilę prie kavinės-kepyklos Heidelbergo centre. Peiliu ginkluotas vairuotojas mėgino pasprukti iš nusikaltimo vietos, bet buvo sunkiai sužeistas policininkų, sulaikytas ir nugabentas į ligoninę.

Vairuotojas buvo ginkluotas ir peiliu. Jis bandė bėgti, tačiau policija jį pašovė prie seno baseino.

Kokios incidento priežastys, kol kas nepranešama. Bet policijos atstovai pabrėžė, kad automobilio vairuotojas – 35 metų Vokietijos pilietis – nebuvo įtrauktas į įtariamų ekstremistų duomenų bazę ir veikė vienas.

Pareigūnai atsisakė patvirtinti Vokietijos žiniasklaidos pranešimus, kad esą vyras turėjo psichikos problemų.

Gruodžio mėnesį Berlyne sunkvežimis įsirėžė į kalėdinės mugės lankytojus. Tada 12 žmonių žuvo, o daugiau kaip 50 buvo sužeisti. Spėjamas teroristas po kelių dienų buvo nušautas Milane.

Pateikė kaltinimus

Šeštadienį Vokietijos pietvakariuose esančio Heidelbergo miesto centrinėje aikštėje į minią įsirėžusiam vairuotojui pateikti kaltinimai. Tai sekmadienį pranešė laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Pranešama, kad prokuratūros prašymu buvo išduotas orderis suimti 35 metų Vokietijos pilietį. Pasak tyrėjų, per pirmąją apklausą jis niekaip nekomentavo jam pateiktų kaltinimų.

Šeštadienį apie 16 valandą vietos laiku (17 valandą Lietuvos laiku) lengvasis automobilis įsirėžė į žmonių eilę prie kavinės-kepyklos Heidelbergo centre. Peiliu ginkluotas vairuotojas mėgino pasprukti iš nusikaltimo vietos, bet buvo sunkiai sužeistas policininkų, sulaikytas ir nugabentas į ligoninę. Ten jam buvo atlikta operacija.

Per incidentą nukentėjo trys žmonės. Vėliau vienas iš jų, 73 metų vokietis, mirė ligoninėje. Du kiti nukentėjusieji – Austrijos ir Bosnijos piliečiai – atsipirko lengvais sužeidimais.

Žiniasklaidos duomenimis, įtariamasis yra Heidelbergo priemiesčio gyventojas, anksčiau jis nebuvo pakliuvęs į policijos akiratį. Automobilis „Opel“, kuriuo jis rėžėsi į žmones, buvo išsinuomotas. Apie piktadario veiksmų motyvus kol kas nepranešama. Bet policijos atstovai pabrėžė, kad automobilio vairuotojas nebuvo įtrauktas į įtariamų ekstremistų duomenų bazę ir veikė vienas.

Pareigūnai atsisakė patvirtinti Vokietijos žiniasklaidos pranešimus, kad esą vyras turėjo psichikos problemų.

Teroro akto versijos policija nenagrinėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.