Neramiuose Tailando pietuose nušautas aštuonmetis ir jo šeimos nariai

Tailando pietiniame regione, kurį

Pietiniame Tailando gale, kur malajai musulmonai yra sukilę prieš budistų daugumos valstybę, smurtas nesiliauja daugiau kaip dešimtmetį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pietiniame Tailando gale, kur malajai musulmonai yra sukilę prieš budistų daugumos valstybę, smurtas nesiliauja daugiau kaip dešimtmetį.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 1:12 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:08 PM

Incidentas užtemdė pastaruoju metu pasiektus taikos derybų laimėjimus.

Pietiniame Tailando gale, kur malajai musulmonai yra sukilę prieš budistų daugumos valstybę, smurtas nesiliauja daugiau kaip dešimtmetį.

Per išpuolius žuvo mažiausiai 6,8 tūkst. žmonių, daugiausia – civilių; abi šalys buvo kaltinamos teisių pažeidimais.

Anksti ketvirtadienį du užpuolikai pradėjo šaudyti į vieno vietos pareigūno pikapą, kuriuo jis vežė sūnų į mokyklą Narativato provincijoje, pranešė policijos ir kariškių atstovai.

Automobilyje taip pat buvo šio pareigūno – kaimo lyderio pavaduotojo – žmona ir svainė. Visi minėti keturi žmonės žuvo. Dar du automobilyje buvę žmonės liko gyvi.

„Tai tikriausiai kovotojų, bandančių išprovokuoti neramumus, darbas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ruso rajono policijos nuovados vadas pulkininkas Ruangsakas Buadaengas.

Sukilėliai dažnai taikosi į vietos pareigūnus, valstybinių mokyklų mokytojus ir kitus žmones, kuriuos laiko Tailando valstybės kolaborantais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.