Nyderlandai išsiuntė iš šalies „neatsakingą“ Turkijos ministrę

Nyderlandai pavadino „neatsakinga“

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Mar 12, 2017, 8:22 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:55 AM

Turkijos šeimos reikalų ministrė Fatma Betul Sayan Kaya buvo išprašyta iš Nyderlandų ir anksti sekmadienį olandų policijos palydėta atgal į Vokietiją; jai neleista kalbėti mitinge Roterdame, kur prie Turkijos konsulato kilo protestų.

Olandų vyriausybė pranešė nurodžiusi Turkijai negalinti eiti į kompromisą, kai būtina užtikrinti viešąją tvarką ir saugumą.

„Ieškoti protingo sprendimo tapo neįmanoma, Turkijos valdžios žodinės atakos šiandien yra nepriimtinos“, – sakoma pranešime.

„Šiame kontekste ministrės F.B.S.Kaya vizitas buvo neatsakingas. Kontaktais su Turkijos valdžia ministrė F.B.S.Kaya buvo informuota, kad ji nepageidautina Nyderlanduose..., tačiau ji vis tiek nusprendė vykti“, – pažymima pranešime.

Anksčiau Haga prieš rengiamą mitingą atsisakė leisti tūpti šalyje Turkijos užsienio reikalų ministro Mevluto Cavusoglu lėktuvui, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas tai prilygino nacizmui.

Nyderlanduose gyvena apie 400 tūkst. turkų, o Ankarai rūpi, kad turkų diaspora Europoje pritartų Turkijos prezidento galių išplėtimui per referendumą balandžio 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.