Juodkalnija priartėjo prie narystės NATO

Juodkalnijai mažai trūksta iki

JAV Senatas pritarė galutiniam balsavimui dėl Juodkalnijos prisijungimo sutarties ratifikavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV Senatas pritarė galutiniam balsavimui dėl Juodkalnijos prisijungimo sutarties ratifikavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:20 AM

Senatas 97 balsų prieš 2 santykiu pirmadienį pritarė, kad vėliau šią savaitę būtų surengtas balsavimas dėl Juodkalnijos prisijungimo prie NATO sutarties ratifikavimo. Kaip pranešama, Senato patarėjai galutinio balsavimo tikisi antradienį arba trečiadienį, taip pat tikimasi, kad Juodkalnijos narystei NATO pritars reikalinga dviejų trečdalių dauguma.

Be Jungtinių Valstijų, Juodkalnijos prisijungimo sutartį dar turi ratifikuoti Nyderlandai ir Ispanija. Šią sutartį turi ratifikuoti visos aljanso valstybės narės.

Juodkalnijos prisijungimo sutartį jau ratifikavo 25 iš 28 NATO valstybių narių. 620 tūkst. gyventojų turinti šalis laikoma geostrategine sąjungininke. Kremlius priešinasi Juodkalnijos prisijungimui, o siekį tapti NATO nare vadina provokacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.