Rusijos policija suėmė su išpuoliu Sankt Peterburge siejamus asmenis

Rusijos pareigūnai ketvirtadienį suėmė kelis asmenis, galimai palaikiusius ryšius su

Išpuolis Sankt Peterburgo metropoliteno traukinyje nusinešė 14 žmonių gyvybę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Sankt Peterburgo metropoliteno traukinyje nusinešė 14 žmonių gyvybę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 2:33 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:28 PM

Rusijos Tyrimų komitetas nurodė, kad suimti įtariamieji yra atvykėliai iš Vidurio Azijos regiono, kaip ir 22 metų sprogdintojas, kirgizas Akbaržonas Džalilovas.

Neturtingų, daugiausiai musulmoniškų Vidurio Azijos šalių gyventojai laikomi lengvai pasiduodančiais islamistų ekstremistų verbavimui, o tūkstančiai jų veikiausiai yra prisijungę prie „Islamo valstybės“ (IV) grupuotės Sirijoje ir Irake.

Rusijos tyrimų komitetas nurodė, kad jo tyrėjai per kratą butuose Sankt Peterburgo rytiniame pakraštyje taip pat rado įvairių daiktų, padėsiančių tyrime.

Šalies naujienų agentūros pranešė, kad teisėsaugos pareigūnai suėmė tris žmones.

Namo, kuriame buvo aptiktas sprogmuo, gyventojai buvo evakuoti, o vėliau ten atvyko išminuotojai. Nevos rajono, kuriame yra minėtas pastatas, administracijos vadovas Konstantinas Serovas Rusijos naujienų agentūroms sakė, kad policija neutralizavo bute rastą sprogstamąjį užtaisą.

Šis incidentas įvyko tebetvyrant didelei įtampai po pirmadienį įvykdyto sprogdinimo Sankt Peterburgo metropoliteno traukinyje, nusinešusio 14 žmonių gyvybių. Per išpuolį dar apie 55 žmones buvo sužeista.

Diena anksčiau teisėsaugos pareigūnai taip pat sulaikė aštuonis migrantus iš Vidurio Azijos, kurie įtariami verbavę žmones prisijungti prie IV ir „al Qaeda“ grupuočių Sirijoje. Tyrėjai kol kas neturi jokių įrodymų, kad šie asmenys prisidėjo prie atakos metropolitene.

Kol kas už išpuolį atsakomybės neprisiėmė jokia grupuotė. Visgi anksčiau Rusijos traukiniai ir lėktuvai buvo tapę islamistų kovotojų taikiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.