Amžini priešai Donaldas Trumpas ir Hillary Clinton rado, dėl ko sutarti

Pasirodo, kad aršių priešininkų demokratės Hillary Clinton ir JAV prezidento respublikono Donaldo Trumpo nuomonės, vis dėlto, sutampa. Antai dėl prezidento posto kovojusi H.Clinton ragino bombarduoti Sirijos oro bazes vos kelios valandos iki D.Trumpui tai padarant, rašo „The Independent“.

D.Trumpas liepė bombarduoti Sirijos oro bazę kelios valandos po to, kai H.Clinton sakė, kad tai reikėtų padaryti.<br>lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas liepė bombarduoti Sirijos oro bazę kelios valandos po to, kai H.Clinton sakė, kad tai reikėtų padaryti.<br>lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:09 AM

D.Trumpas ketvirtadienį nurodė paleisti 59 raketas „Tomahawk“ į Sirijos Šayrato karinę oro bazę. JAV karinė operacija buvo atsakas į anksčiau šią savaitę Sirijos prezidento Basharo al-Assado surengtą cheminę ataką Chan Šeichūne, pražudžiusią 86 žmones, įskaitant daugybę vaikų.

Ketvirtadienį per pirmą viešą interviu po to, kai pernai lapkritį pralaimėjo kovą dėl prezidento posto, H.Clinton pareiškė, kad B.al-Assado karinės oro pajėgos buvo priežastis, kodėl septintus metus vykstančiame pilietiniame kare miršta tiek daug civilių.

„Būtina sustabdyti B.al-Assadą, kad jis negalėtų bombarduoti nekaltų žmonių ir mėtyti ant jų zarino dujų, – pareiškė H.Clinton, anot kurios, JAV darė klaidą, kai anksčiau nerengė karinių operacijų Sirijoje. – Esu įsitikinusi, kad reikia subombarduoti B.al-Assado oro bazes.“

H.Clinton tikino, kad JAV reikėjo aktyviau įsitraukti į Sirijos konfliktą, kai ji dar ėjo valstybės sekretorės pareigas: „Manau, mums reikėjo tuo metu padaryti daugiau.“

Nors buvusio JAV prezidento Baracko Obamos administracija perspėjo Siriją, kad cheminio ginklo panaudojimas būtų „raudonos linijos“ peržengimas, Amerika jokios karinės operacijos nepradėjo, kai 2013 metų rugpjūtį režimas panaudojo zarino dujas nužudyti virš 1 tūkst. žmonių.

Tiesa, anksčiau D.Trumpas nuolatos pasisakydavo prieš JAV lindimą į Sirijos konfliktą, mat tai galimai būtų išprovokavę Rusijos atsaką. Staiga nuomonę dėl B.al-Assado režimo pakeitęs D.Trumpas visus nustebino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.