Turkijos pietryčiuose prie policijos būstinės driokstelėjo sprogimas, yra nukentėjusiųjų

„Išorinio įsikišimo nebuvo“, – sakė jis. 

Galingas sprogimas antradienį driokstelėjo prie policijos specialiųjų pajėgų būstinės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Galingas sprogimas antradienį driokstelėjo prie policijos specialiųjų pajėgų būstinės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2017, 11:48 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:53 AM

Pagrindiniame Turkijos kurdiškojo regiono mieste sprogimas nugriaudėjo dirbtuvėse, kai jose buvo remontuojamas vienas policijos šarvuotasis automobilis. Dalis dirbtuvių, įrengtų pagrindinės policijos būstinės priestate, sugriuvo. 

Vienas darbininkas buvo prispaustas po griuvėsiais ir vėliau ligoninėje mirė, sakoma Dijarbakyro gubernatoriaus biuro pranešime spaudai. Nurodoma, kad dar keli nukentėjusieji buvo išvežti į vietos ligonines, bet jų skaičius nepateiktas. 

Sprogimo priežastis tiriams. Vis dėlto vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu kėlė prielaidą, kad įvyko nelaimingas atsitikimas atliekant remonto darbus, o ne buvo įvykdytas išpuolis. 

„Išorinio įsikišimo nebuvo“, – sakė jis. 

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad sprogimas apgadino aplinkinius pastatus ir šalimais stovėjusius automobilius. 

Į nelaimės vietą Baglaro rajone nuskubėjo greitosios pagalbos ir policijos automobiliai. Virš policijos komplekso pakilo tirštų pilkų dūmų debesis. 

Turkijoje padėtis tebėra įtempta po virtinės pražūtingų sprogdinimų, per pastaruosius dvejus metus įvykdytų šalyje kurdų sukilėlių arba džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) ekstremistų. 

Be to, turkai sekmadienį balsuos dėl konstitucijos pataisų, smarkiai išplečiančių prezidento R.T.Erdogano vykdomąsias galias, nors kritikai sako, kad tokiu atveju šaliai gresia autoritarinis valdymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.