Kinija pranešė apie Interpolo paskelbtą kinų milijardieriaus paiešką

Guo Wengas, manoma, gyvenantis Londone, yra siejamas su Ma Jianu, buvusiu Kinijos žvalgybos tarnybos vadovo pavaduotoju, kuris vasarį pats buvo apkaltintas korupcija.

Guo Wengo pavardė nėra įtraukta į Interpolo svetainėje skelbiamą sąrašą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Guo Wengo pavardė nėra įtraukta į Interpolo svetainėje skelbiamą sąrašą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:49 PM

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas, skelbdamas apie šį Tarptautinė policijos agentūros sprendimą, nenurodė, kokiais nusikaltimais yra kaltinamas Guo Wengas.

Nekilnojamo turto magnatas Guo Wengas iš viešumos pasitraukė 2014 metais, tačiau pastaraisiais mėnesiais buvo vėl pasirodęs. Dviejuose interviu užsienio kinų žiniasklaidai ir savo pranešimuose socialiniame tinkle „Twitter“ jis teigia turintis kompromituojančios informacijos apie partijos elitą.

Jo veiksmus atidžiai seka kinų politikos ekspertai, pasak kurių, Guo Wengo nutekinta informacija galėtų turėti didelę reikšmę XIX partijos suvažiavimo, kuriame šį rudenį bus renkama nauja partijos lyderių karta, rezultatams, atsižvelgiant į dabartines grumtynes dėl valdžios partijos viduje.

Guo Wengas, manoma, gyvenantis Londone, yra siejamas su Ma Jianu, buvusiu Kinijos žvalgybos tarnybos vadovo pavaduotoju, kuris vasarį pats buvo apkaltintas korupcija.

Guo Wengas trumpoje žinutėje naujienų agentūrai „The Associated Press“ trečiadienį pranešimą apie Interpolo jam išduotą raudoną kortą pavadino tuščiu Kinijos vadovybės grasinimu.

„Visa tai tėra melas, grasinimai, – sakė Guo Wengas. – Tai rodo, kad jie bijo, kad aš nepaskelbčiau skandalingos informacijos“.

„Nesirūpinkit, tai – geras dalykas“, – pridūrė jis.

Guo Wengo pavardė nėra įtraukta į Interpolo svetainėje skelbiamą sąrašą. Agentūros pareigūnai atsisakė ką nors komentuoti, paaiškindami, kad Interpolo politika nelaidžia komentuoti atskirų bylų, nesuderinus su suinteresuota šalimi.

Raudona korta perspėja Interpolui priklausančių šalių policiją pasidalyti bet kokia informacija apie įtariamuosius, kad jie būtų areštuoti ir išduoti valstybei, kurioje turi stoti prieš teisingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?