Rusijoje mirė dar vienas Vladimiro Putino režimo kritikas

Žurnalisto ir vieno iš laikraščio „Novyj Peterburg“ įkūrėjo Nikolajus Andruščenkka gyvybė užgeso ligoninėje. Į gydymo įstaigą jis pristatytas dar praėjusio mėnesio viduryje po to, kai buvo užpultas ir žiauriai sumuštas. Vyras taip ir neatsibudo iš komos, rašo openrussia.org.

Žurnalistas atvirai reiškė nepritarimą V.Putino režimui.<br>AP nuotr.
Žurnalistas atvirai reiškė nepritarimą V.Putino režimui.<br>AP nuotr.
N.Andruščenko daug kartų rašė straipsnius apie policijos pareigūnų savivalę, valdžios korupciją.
N.Andruščenko daug kartų rašė straipsnius apie policijos pareigūnų savivalę, valdžios korupciją.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 6:21 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 10:08 PM

Žurnalisto mirtį patvirtino „Novyj Peterburg“ leidyklos direktorė Alevtina Agejeva. Ji sakė, kad N.Andruščenka „mirė ryte, taip ir nepabudęs iš komos“.

Nors vyras neseniai buvo pradėjęs pats kvėpuoti, be pagalbinės įrangos, jo būklė vis dar buvo itin sunki. Praėjusio mėnesio viduryje N.Andruščenką užpuolė nežinomi asmenys, kai jis ėjo į susitikimą.

Apžiūrėję jį medikai konstatavo smegenų ir kaukolės pažeidimus. Jam buvo atlikta operacija. Mėnesį jis buvo paniręs į komą.

Laikraštis „Novyj Peterburg“ ne kartą viešino nepatogias temas. Pastaruoju metu jis plačiai nušvietė Rusijoje vykusius masinius protestus prieš korupciją valdžioje.

Pats N.Andruščenko daug kartų rašė straipsnius apie policijos pareigūnų savivalę, valdžios korupcinę veiklą. Į viešumą traukė ne vieno Sankt Peterburge įtakingo asmens nešvarius darbus ar ryšius.

2008 m. žurnalistas netgi parašė viešą laišką, kuriame atsisako Rusijos pilietybės protestuodamas prieš „politines represijas Rusijoje“, „cenzūros įvedimą ir laisvo žodžio suvaržymą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.