Rusija uždraudė tris Michailo Chodorkovskio remiamas nevyriausybines organizacijas

Remdamasi ginčytinu įstatymu, Rusijos teisėsauga uždraudė tris nevyriausybines organizacijas, kurias remia Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis. Toks žingsnis buvo būtinas, nes šių organizacijų tikslas yra „kurstyti protestus ir destabilizuoti vidaus politiką", Maskvoje pareiškė generalinė prokuratūra. Taip jos esą „kelia grėsmę konstitucinės sistemos pagrindams ir valstybės saugumui", praneša agentūra AFP.[[ge:lrytas:lrytas:945764]]

 M.Chodorkovskis išvyko iš Rusijos, bet remia ten veikiančias nevyriausybines organizacijas. <br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr. 
 M.Chodorkovskis išvyko iš Rusijos, bet remia ten veikiančias nevyriausybines organizacijas. <br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 10:10 AM, atnaujinta Apr 27, 2017, 10:18 AM

Generalinė prokuratūra rėmėsi ginčytinu įstatymu, kuris leidžia uždrausti pilietines visuomenines organizacijas, kurios, institucijų nuomone, padedamos užsienio kišasi į Rusijos vidaus politikos reikalus. Iki šiol uždraustų organizacijų sąraše buvo septynios grupuotės, dauguma jų turėjo ryšių JAV.

Buvęs naftos magnatas M. Chodorkovskis laikomas mirtinu Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešu. Po to, kai 2013-aisiais buvo išleistas iš kalėjimo, jis pasitraukė į užsienį. Jis, be kita ko, remia proeuropietiškas grupuotes Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.