Mokytojos panieką gėjams įkvėpė JAV išjuoktas psichologas

Telšių Žemaitės gimnazijoje homoseksualus niekinančią propagandą skleidusi tikybos mokytoja Loreta Raudytė prisipažino, jog rėmėsi 77 metų JAV psichologo Paulo Camerono teiginiais.

 L.Raudytė rėmėsi JAV išjuoktu psichologu.<br> lrytas.lt nuotr.
 L.Raudytė rėmėsi JAV išjuoktu psichologu.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 3:03 PM, atnaujinta May 3, 2017, 9:11 AM

Mokytoja skandalingus teiginius moksleiviams perpasakojo, kaip neginčytinus, nors Vakarų kolegos mokslininkai nuo P.Camerono išvadų atsiriboja, jas išjuokia ir smerkia.

Dar prieš 34 metus JAV psichologų draugija pašalino P.Cameroną iš savo gretų. Po metų Nebraskos valstijos psichologų draugija oficialiai atsiribojo nuo draugijos nario P.Camerono teiginių, kaip nemoksliškų.  

Dar po dvejų metų JAV sociologų draugija pareiškė, jog P.Cameronas neturi nieko bendro su mokslu, o visa jo veikla yra vien priedanga ideologinei propagandai. JAV sociologai tuo pačiu pasmerkė P.Cameroną dėl manipuliavimo sociologinių tyrimų rezultatais.

Tais pačiais metais Kanados psichologų draugija oficialiai atsiribojo nuo P.Camerono, pareiškusi, kad jo darbai yra pilni metodologinių klaidų ir manipuliacijų. Mokslininkai sukritikavo ir išjuokė daugumą P.Camerono teiginių.

Pavyzdžiui, kad ir tokių - jog homoseksualistai  gyvena 20-30 metrų trumpiau, yra agresyvesni, daugiau nusikalsta, meluoja, jog homoseksualizmas yra liga, kurią galima ir būtina išgydyti, nes ji kelia grėsmę žmonijos civilizacijai.

Nepaisant tokios gniuždančios kolegų kritikos, P.Cameronas ir toliau rašė knygas ir važinėjo po Pasaulį rengdamas paskaitas. Jas skaityti P.Cameroną kvietėsi ir kviečiasi Vatikanas bei katalikiški universitetai, religinės organizacijos.

Praėjusiais metais P.Cameroną paskaitų skaityti pakvietė Lenkijos vyskupų konferencija, išreiškusi oficialų pritarimą JAV psichologo mintims apie homoseksualumo žalą. Per minėtą vizitą P.Cameronas paskaitas skaitė ne tik Lenkijos didmiesčių bažnyčiose, bet ir Seime.

Šalį valdanti katalikiška Teisės ir teisingumo partija pakluso Bažnyčios prašymui surengti P.Camerono pasisakymą Seime. Leido, nors prieš tai protestavo keliasdešimt už lyčių lygybę bei demokratines teises kovojančių organizacijų, o prie Seimo vyko gėjų ir lesbiečių demonstracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.