Basharo al-Assado giminaitė prašo prieglobsčio Vokietijoje

Sirijos prezidento Basharo al-Assado pusbrolio našlė paprašė prieglobsčio Vokietijoje ir laukia sprendimo šiuo klausimu viename iš pabėgėlių centrų šalies vakaruose. Šiuos duomenis, pasak naujienų agentūros DPA, pirmadienį patvirtino Vokietijos pareigūnai. 

Sirijos prezidento Basharo al-Assado giminaitė prašo prieglobsčio Vokietijoje. <br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Sirijos prezidento Basharo al-Assado giminaitė prašo prieglobsčio Vokietijoje. <br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 9:57 AM

Neįprastą prieglobsčio prašymą gavo Šiaurės Reino - Vestfalijos federalinės žemės Varendorfo rajono valdininkai. Pasak žiniasklaidos, Sirijos ir Libano pasus turinti moteris patyrė kitų migrantų, pabėgusių iš Sirijos dėl pilietinio karo, išpuolių. 

Kaip sakė žurnalistams Vokietijos valdžios institucijų atstovai, buvo atsisakyta suteikti moteriai prieglobstį, ji jau apskundė šį sprendimą. „Mes taip ir nesužinojome, kodėl ji prašo pabėgėlio statuso“, - pareiškė jie. 

Penktadienį Vokietijos laikraštis „Westfaelische Nachrichten“ pranešė, kad B.al-Assado pusbrolio, žuvusio 2014 metais per pilietinį karą Sirijoje, našlė Fatima Massoud al-Assad nuo šių metų pradžios gyvena migrantų prieglaudoje Varendorfe. Į Vokietiją ji atvyko dar pernai ir padavė prašymą suteikti prieglobstį Bad Belenburgo miesto valdžiai. Tada jos prašymas taip pat buvo atmestas. Dabar, po nesėkmės Varendorfe, ji ne tik pateikė apeliaciją, bet ir padavė dokumentus vienam iš Žemutinės Saksonijos federalinės žemės migracijos centrų. 

Anot „Westfaelische Nachrichten“, F.Massoud al-Assad pabėgo iš Sirijos, kadangi po vyro mirties ji buvo valdžios persekiojama. Jos sūnus buvo suimtas už Sirijos armijos karininko nužudymą, į pačios moters gyvybę buvo kėsinamasi. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.