Buvęs žurnalistas pripažino kaltę grasinimo žydų organizacijoms byloje

Buvęs žurnalistas iš Sent Luiso antradienį padarė kaltės prisipažinimą dėl kibernetinio savo buvusios merginos persekiojimo grasinant žydų organizacijoms.

 Žurnalistas grasino žydų organizacijoms.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Žurnalistas grasino žydų organizacijoms.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-14 11:08, atnaujinta 2017-06-14 11:10

„Labai atsiprašau dėl to“, – sakė 32 metų Juanas Thompsonas. Jis taip pat prisipažino platinęs melagingą informaciją.

Federaliniai prokurorai sakė, kad J.Thompsonas, kartais prisidengdavęs savo merginos vardu, grasindavo žydų bendruomenės centrams, mokykloms ar kitoms įstaigoms. Jų teigimu, vienoje žinutėje jis teigė padėjęs dvi bombas vienoje žydų mokykloje ir „siekiantis žydų Niutono“. Vyras turėjo omenyje 2012-aisiais vienoje Konektikuto pradinėje mokykloje surengtas žudynes.

Kaltintojai surinko įrodymus iš dviejų dešimčių nešiojamųjų kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir telefonų, paimtų per kratą jo namuose.

Nuosprendis vyrui bus paskelbtas rugsėjo 15 dieną. Jis pažadėjo neskųsti teismo nuosprendžio, jei jam bus paskirta laisvės atėmimo bausmė bus 46 mėnesių (beveik ketverių metų) arba trumpesnė.

Pernai J.Thompsonas buvo atleistas iš leidinio „The Intercept“ dėl reportažų detalių klastojimo.

Nuo sausio 9-osios žydų bendruomenės ir mokyklos 37 JAV valstijose ir dviejose Kanados provincijose sulaukė per 150 grasinimų susprogdinti, pranešė Antidefamacijos lyga – su antisemitizmu kovojanti žydų organizacija.

Dėl šių vietines žydų bendruomenes išgąsdinusių grasinimų tose įstaigose buvo evakuojami žmonės. Be to, vandalizmo aukomis tapo žydams svarbios vietos, įskaitant kapines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.