Šveicarijos užsienio reikalų ministras Burkhalteris pranešė apie savo atsistatydinimą

Šveicarijos užsienio reikalų ministras Didier Burkhalteris trečiadienį netikėtai pranešė parlamentui apie savo atsistatydinimą laišku, kuriame sakoma, kad jis ketina atsisakyti ministro pareigų nuo spalio 31 dienos.

Savo tolesnių planų D.Burkhalteris nenurodė.<br> AP nuotr.
Savo tolesnių planų D.Burkhalteris nenurodė.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 7:10 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 7:52 PM

Savo tolesnių planų D.Burkhalteris nenurodė, tačiau žurnalistams sakė, kad mintis pasitraukti jam atėjo sekmadienį staiga „kaip banga“.

Savo laiške parlamentui ministras nurodė, kad „po 30 metų dalyvavimo politikoje, iš kurių aštuonerius pastaruosius metus praleido nacionalinėje vyriausybėje, jis jaučia natūralų poreikį atversti naują gyvenimo lapą“.

„Dar nežinau, kokiu rašalu jį rašysiu, bet manau, kad jame bus daugiau spalvų, labiau asmeniškų ir mažiau viešai matomų“, – parašė D.Burkhalteris.

57 metų liberalas žurnalistams sakė, kad nejaučia „jokio kartėlio. Tiesiog nori daryti ką nors kita“.

Šveicarijos vyriausybėje, arba Federalinėje Taryboje, jis dirbo nuo 2009 metų. Iš pradžių jis buvo vidaus reikalų ministras, o 2012 metų spalį jam buvo patikėtas užsienio reikalų ministro portfelis.

2014 metais D.Burkhalteris užėmė prezidento postą ir buvo giriamas už savo vaidmenį, kurį atliko vadovaudamas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) tuo metu, kai eskalavosi Ukrainos konfliktas.

D.Burkhalteris yra tarptautinio pripažinimo sulaukęs diplomatas, minėtas tarp galimų kandidatų perimti Jungtinių Tautų vadovo postą iš buvusio generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono (Ban Kimuno).

Trečiadienį jo paklausta, ar jis nenorėtų pakeisti buvusio Norvegijos ministro pirmininko Thorbjorno Jaglando (Torbjorno Jaglando) Europos Tarybos generalinio sekretoriaus poste.

„Aš sau neužduodu tokio klausimo, – atsakė jis. – Man dar liko keturi mėnesiai ministro poste“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.