Mosule susisprogdinus tarp civilių įsimaišiusiam mirtininkui žuvo mažiausiai 12 žmonių

Mosulo senamiestyje, kuriame vyksta intensyvūs mūšiai tarp džihadistų ir juos iš miesto stumiančių Irako pajėgų, penktadienį susisprogdino mirtininkas, įsimaišęs tarp bėgančių civilių, pranešė pareigūnai.

 Teroristas įsimaišė tarp civilių ir susisprogdino.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Teroristas įsimaišė tarp civilių ir susisprogdino.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-23 16:38, atnaujinta 2017-06-23 16:40

Ataka įvyko Mosulo senamiestyje, Mašahdos rajone, sakė Irako kariuomenės majoras Ahmedas Hashemas, kuris yra karo medikas, lauko ligoninėje naujienų agentūrai AFP.

„Mums į lauko ligoninę atvežė 12 žuvusių ir daugiau nei 20 sužeistų žmonių, tarp jų buvo moterų ir vaikų“, – sakė A.Hashemas.

Vienas kariuomenės 16-osios pėstininkų divizijos pulkininkas sakė, kad tikslų aukų skaičių pasakyti sunku, nes rajone, kuriame buvo išpuolis, džihadistai dar nėra visi išvaryti.

Savižudis sprogdintojas įsimaišė tarp bėgančių žmonių ir tarp jų susisprogdino, grupei nepasiekus mūsų karių“, – sakė jis.

Tūkstančiai civilių gyventojų buvo privesti bėgti iš Mosulo senamiesčio, Irako pajėgoms siekiant užimti paskutinę šio antrojo pagal dydį Irako miesto dalį, kurią vis dar kontroliuoja džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) kovotojai, puolami jau ilgiau kaip mėnesį.

Manoma, kad Mosulo senamiestyje yra įstrigę maždaug 100 tūkst. žmonių, kuriuos džihadistai naudoja kaip gyvuosius skydus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.