Filipinų kariškiai paskelbė Id al Fitro paliaubas

Filipinų kariškiai sekmadienį paskelbė aštuonioms valandoms nutraukiantys savo puolimą prieš islamistų kovotojus Maravio mieste, kad gyventojai galėtų atšvęsti šventojo musulmonų mėnesio Ramadano pabaigą.

 Mindanao regione eilę savaičių vyksta susirėmimai. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Mindanao regione eilę savaičių vyksta susirėmimai. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Jun 25, 2017, 11:44 AM

Pajėgų vadas generolas Eduardo Ano sakė, kad jo pajėgos per Id al Fitro šventę Maravyje įgyvendins „humanitarinę pauzę“. Karo draskomas Maravis yra svarbiausias musulmonų miestas katalikiškuose Filipinuose.

„Skelbiame mūsų dabartinių operacijų šiame mieste pertrauką tą dieną, pademonstruodami savo didelę pagarbą islamo tikėjimui“, – sakoma E.Ano pareiškime.

Id al Fitru baigiasi Ramadano mėnuo, kai tikintys musulmonai nevalgo ir negeria nuo aušros iki sutemų.

Šimtai kovotojų su „Islamo valstybės“ (IV) vėliava, remiami kovotojų iš užsienio, praėjusį mėnesį užėmė dideles pietiniame Mindanao regione esančio Maravio dalis; mieste kilo kruvini gatvių mūšiai.

Vyriausybinės pajėgos pradėjo negailestingą aviacijos ir sausumos pajėgų puolimą, bandydamos sutriuškinti kovotojus, bet joms nepavyko išstumti jų iš įtvirtintų pozicijų pasipriešinimo židiniuose.

Didelė šio paežerėje įsikūrusio miesto dalis dabar yra virtusi griuvėsiais, o dauguma iš 200 tūkst. jo gyventojų pabėgo į evakuacijos centrus ar pas giminaičius ir draugus kituose miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.