Malyje nuo 2011 metų džihadistų įkaitu laikytas švedas paleistas

Malyje „al Qaeda“ įkaitu nuo 2011-ųjų laikytas švedas paleistas į laisvę, pranešė pirmadienį Švedijos vyriausybė, tuo tarpu kito, su juo buvusio įkaito iš Pietų Afrikos likimas nežinomas. 

Johanas Gustafssonas yra paleistas ir gali grįžti į Švediją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Johanas Gustafssonas yra paleistas ir gali grįžti į Švediją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 7:57 PM

„Man nepaprastai malonu pranešti, kad Johanas Gustafssonas yra paleistas ir gali grįžti į Švediją“, – sakoma užsienio reikalų ministrės Margot Wallstrom pranešime, bet jame neatskleidžiama, kaip jo paleidimas buvo užtikrintas. 

Vėliau švedų laikraščiai „Expressen“ ir „Aftonbladet“ trumpai parašė, kad Švedijos vyriausybės lėktuvas su J.Gustafssonu nutūpė Stokholmo Arlandos oro uoste ir kad ji į pasitiko artimieji, bet nei vyriausybė, nei oro uosto pareigūnai šios informacijos nepatvirtino. 

42-ejų J.Gustafssonas buvo pagrobtas Timbuktu, Malio šiaurėje, 2011-ųjų lapkritį kartu su Pietų Afrikos piliečiu Stephenu McGowanu (Stvienu Makgovanu) ir olandu Sjaaku Rijke (Šaku Reike) Pastarąjį prancūzų specialiosios pajėgos išvadavo 2015-ųjų balandį. 

Apie S. McGowano likimą Švedijos užsienio reikalų ministerija nieko nepranešė. 

Minėtus tris asmenis ir dar kelis Vakarų šalių piliečius ginkluotų vyrų būrys pagrobė iš viešbučio terasos. S.Rijkes žmona tada sugebėjo pabėgti, o vienas vokietis, mėginęs pasipriešinti,buvo nušautas. 

Islamiškojo Magribo „Al Qaeda“ Šiaurės Afrikos padalinys prisiėmė atsakomybę už tą išpuolį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.