Europoje suimti šeši įtariami „Islamo valstybės“ džihadistai

Ispanijos pareigūnai, tiriantys džihadistų verbavimo tinklą, trečiadienio operacijos metu Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje suėmė šešis asmenis įtariamus naryste, praneša Ispanijos vidaus reikalų ministerija.

 Ispanijos pareigūnai sulaikė įtariamus džihadistus. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Ispanijos pareigūnai sulaikė įtariamus džihadistus. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 1:40 PM, atnaujinta Jun 28, 2017, 1:47 PM

Šios grupuotės, įsikūrusios Maljorkoje ir vadovaujamos islamisto imamo, jau kartą suimto Jungtinėje Karalystėje, kratos tebebuvo vykdomos ir trečiadienį ryte, teigė ministerija.

Vakarų Midlandso kovos su terorizmu tarnyba, Ispanijos pareigūnų vardu, remdamasi Europos arešto orderiu suėmė 44 metų imamą.

„Tyrime daug dėmesio skiriama teroristinio turinio medžiagai, plintančiai internetinėje erdvėje“, – sakė Vakarų Midlandso policija, patikslindama, kad prokurorai sieks imamo išdavimo Ispanijai trečiadienį.

Tyrimas prasidėjo 2015 metais pareigūnams internete radus vaizdo medžiagos, kurioje pasakojama apie Ispanijoje gyvenantį musulmonų tikėjimo jaunuolį, jo radikalizaciją ir galiausiai išvykimą į Siriją.

Grupuotė rinkosi į „savaitinius pogrindžio susitikimus, kuriuose dalyvavo panašią ideologiją turintys jaunuoliai, juos buvo stengiamasi įtikinti vykti į konflikto zonas, – sakė ministerija. – Grupuotės įsipareigojimas ir visiška ištikimybė „Islamo valstybės“ (IV) nurodymams, teroristinių išpuolių įvykdytų pavienių asmenų Europoje pateisinimas ir grupuotės nusiteikimas atlikti žiaurius džihadistinius veiksmus, pagrindė šios operacijos būtinybę.“

Keturi asmenys buvo suimti Maljorkos sostinėje Palmoje ir vienas Vokietijoje, kurioje, kaip ir Jungtinėje Karalystėje, tebevyksta tolimesnės paieškos.

Ispanijos, Jungtinės Karalystės ir Vokietijos žvalgybos tarnybos ir policija, kartu su kitomis Europos tarnybomis, dalyvavo kratose, vykdytose Ispanijos prokuroro, prižiūrinčio terorizmo bylas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.