Rytinėje Ukrainoje per susirėmimus nukautas rusų karys

Rytinėje Ukrainoje per prorusiškų separatistų susirėmimus su vyriausybės pajėgomis buvo nukautas drauge su sukilėliais kovojęs rusų karys ir dar vienas rusas buvo paimtas į nelaisvę, trečiadienį pranešė Kijevas.

 Rusijos Gynybos ministerija neigia kalbas apie rusų kariškio mirtį.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
 Rusijos Gynybos ministerija neigia kalbas apie rusų kariškio mirtį.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 5:02 PM, atnaujinta Jun 28, 2017, 5:07 PM

Vadinamosios Luhansko liaudies respublikos žvalgybos grupei birželio 24 dieną susidūrus su Ukrainos vyriausybės pajėgomis, žuvo du ginkluoti sukilėliai, sakoma Ukrainos Generalinio štabo pranešime.

Vienas iš jų buvo grupės vadas ir „profesionalus rusų karys kapitonas Aleksandras Ščerbakas“.

Į nelaisvę pateko du sukilėlių kovotojai, tarp jų „22 metų Rusijos pilietis, gyvenantis Altajaus regione“, nurodoma pranešime.

Remiantis dokumentais, kurie buvo rasti pas belaisvį, anksčiau jis yra tarnavęs Rusijos kariuomenėje pagal sutartį. Ar jis tebetarnavo Rusijos kariuomenėje, kai buvo sučiuptas, nepranešama.

„Anksčiau jis tarnavo, bet ar priklausė karinei tarnybai imamas į nelaisvę – tokios informacijos neturiu“, – sakė Ukrainos gynybos ministerijos atstovas Andrijus Lysenka.

Trečiadienį BBC rusų tarnyba, cituodama į nelaisvę paimto ruso bendražygius, nurodė, kad sulaikytasis yra Rusijos kariuomenės pareigūnas Viktoras Agejevas.

V.Agejevas turėjęs tarnauti Rusijos pietiniame Rostovo srityje, besiribojančioje su Ukraina. Tačiau vienas jo bendražygis patvirtino, kad V.Agejevas „šiuo metu yra Ukrainoje“ kaip „kontraktinis karys“.

Tačiau Rusijos gynybos ministerija šį pranešimą paneigė, sakydama, kad V.Agejevas tikrai tarnavo Rusijos armijoje šauktiniu, tačiau 2016 metų gegužę tarnybą baigė ir „niekada nebuvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų kontraktinis karys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.